Legjobb felfújható medence gyerekeknek és felnőtteknek

Nincs földbe süllyesztett medencéd, és a legtöbb föld feletti medencét is drágának tartod. Vagy talán bérled az otthonod, és a bérbeadód nem akarja, hogy egy nagy föld feletti medence tönkre tegye az alatta lévő füvet. Érthető, de frusztráló, amikor csak le akarsz hűlni a forró nap alatt.

Mielőtt beletörődnél, és átugornál a locsolón, vagy esőben reménykednél, van egy másik lehetőséged– egy felfújható medence. De tényleg. Nem azokról az aprókról beszélünk, amelyeket gyerekeknek és csecsemőknek készítettek és felfújhatók, mint egy lufi.

A modern felfújható medencékre gondolunk, amelyek nagyobbak, jobbak és az egyik legjobb módja annak, hogy hátsó udvarodat a legmenőbb nyári helyévé varázsolják.

Az alábbiakban áttekintjük az egyes kategóriákra vonatkozó választásainkat. Válaszokat adunk a felfújható puhafalú medence megvásárlásával kapcsolatban felmerülő leggyakoribb kérdésekre is.

 

 

Melyik a legjobb felfújható medence? A mi kedvenceink

Ha szívesen vásárolnál felfújható úszómedencét, de nem akarod az időt a különböző lehetőségek keresésével tölteni, akkor nézd meg a legjobb, prémium és pénztárcabarát modelleket.

 

Szerkesztő ajánlata

Intex EasySet felfújható Medence 244x76cm

Intex EasySet felfújható Medence 244x76cm
 • Vízkapacitása: 2419 liter
 • Tartós PVC anyag
 • Mérete: 244 x 76 cm
 • több méretben is elérhtő
Legjobb gyerekeknek

Bestway felfújható úszómedence 305 x 183 x 56 cm

Bestway felfújható úszómedence 305 x 183 x 56 cm
 • Extra széles oldalfalak
 • Mérete: 305 x 183 x 56 cm (Ho x Szé x Ma)
 • Térfogat (90%-os feltöltöttségnél): 1161 liter
 • Ingyenes szállítá
TOP gyerekeknek

Intex felfújható Gyerekmedence 290x180x104 cm - Tavaszi kert

Intex felfújható Gyerekmedence 290x180x104 cm – Tavaszi kert
 • 2 éves kortól ajánlott
 • Kerti slagra kötve permetezővel rendelkezik
 • Bőrbarát kialakítás
 • Mérete: 290 x 180 cm

 

 

Bestway puhafalú medence

Legjobb választás
10/10 Értékelés

Ez a márka azt állítja, hogy ennek a medencének könnyű a telepítése és gyors összeszerelési ideje, csak egyenes talajt és légszivattyút igényel. Fontos megjegyezni, hogy a visszajelzések szerint a vízszintes talajon kell elkezdeni a felfújást a medencének – különben a nem fog egyenletesen ülni vagy ne lehet megfelelően feltöltődni.

3 m szélességben és 76 cm hosszúságban ülve felnőtteknek és gyerekeknek jó választás pihenésre és lubickoláshoz. A kör alakú medence tritech anyagból készült, mely ellenáll az UV-sugárzásnak és a klórnak. 3638 literes víztároló kapacitással rendelkezik. A szett egy medencét, egy betétes szűrőszivattyút és egy javítófoltot tartalmaz.

 

 

Intex EasySet felfújható Medence 244 x 76cm

Jó választás a családnak
10/10 Értékelés

A költségvetés betartása a méret kompromisszumai nélkül, az Intex Easy Set 244 cm x 76 cm méretű modellje okos megoldás. Noha ehhez a medencéhez nincs szűrőszivattyú vagy medence létra, tartós vinilből készül, és könnyen felszerelhető.

Ez a medence elfér a legtöbb udvarban, és csak 639 liter vizet igényel, ami azt jelenti, hogy csak két-három óra alatt tölthető fel. Ennél a választásnál csak egy szórakoztató medencés játékkészletre és egy nyugágyra van szükség egy emlékezetes legyen a nap a víz mellett.

 

 

Intex felfújható csúszdás medence 290 x 180 x 104 cm

TOP gyerekeknek
10/10 Értékelés

Ha kifejezetten kicsiknek szánt felfújható medencét keresel, az Intex felfújható csúszdás gyerekmedencéje, ami inkább egy játékközpont, biztosan órákig frissítő szórakozást nyújt.

Ez a medence egyedi tervezésű, mivel tartalmaz egy fő medencét, amely körülbelül 200 liter vizet tartalmaz, és egy gázlómedencét, amely körülbelül 173 liter vizet. Egy felfújható vízi csúszda összeköti mindkét medencét, és rengeteg szórakozást kínál.

A felfújható csúszda alján puha szőnyeg található, amely extra biztonság érdekében. A még nagyobb vízi szórakozás érdekében csatlakoztathatja a kerti slagot az játszómedencéhez, hogy a víz a permetezőből a szivárványba szóródjon.

 

 

Felfújható családi medence

 

 

Puhafalú medence vevői útmutató

A legjobb medence vásárlásakor bizonyos szempontokat figyelembe kell venni. Az úszómedence típusa, mérete és alakja, miből készül és felépítése csak néhány a felfújható medencék vásárlási szempontjainak közül.

 

A méretek

Felfújható medencék rendkívül szélesz választékban állnak rendelkezésre. Annak eldöntéséhez, hogy melyik méretet válasd, mérd meg azt a helyet, ahová fel kívánod állítani. Figyelembe kell venni azt is, hogy hány ember fogja használni a medencét; fontosabb azonban figyelembe venni az udvar méretét, mert ha nem fér el ott, akkor nem tudod használni.

Továbbá, ha van egy nagy udvarod, amelyen könnyen elfér bármilyen méretben, akkor a fő prioritásod legyen a személyek száma, akik a medencét használni fogják. Nyilvánvaló, hogy minél nagyobb a medence, annál többen használhatják majd egyszerre.

Egy másik fontos megjegyzés a méretről: vedd figyelembe az lubickolók életkorát. A sekély medence jobb választás a fiatalabbak számára; ha azonban mindig gyermekeiddel szándékozol úszni, vagy csak az idősebb gyermekek és felnőttek fogják használni a medencét, akkor a mélyebb medence lehet jobb választás.

 

A felállítás

A különböző modelleket másképp kell felállítani. A legtöbb felfújható medence azonban külön kamrákkal rendelkezik, amelyeket külön-külön kell felfújni a teljes medence felfújásához.

Természetesen a medence felfújásához pumpát kell használni, egyes modellek saját pumpával vannak ellátva, másokhoz külön kell megvásárolni a pumpát. Fontold meg a medence felállítását, mennyi időbe telik és azt, hogy már saját pumpával van-e ellátva, hogy megfelelően felállíthasd.

 

Az anyag

Érdemes figyelembe venni azt az anyagot is, amelyből a medence össze lesz építve. Fontos, hogy olyasmit válassz, amely tartós, jó minőségű, ugyanakkor biztonságos és nem mérgező anyagokból készül. A legjobb felfújható medencék megerősített, nem mérgező PVC-ből készülnek, amely rugalmas, puha és rendkívül tartós.

 

A medence alakja

Figyelembe kell vennie a medence formáját is, mivel különféle alakban állnak rendelkezésre, például kerek, téglalap alakú, négyzet alakú, sőt szabálytalan alakú is. Jellemzően a téglalap alakú medencékben pár csapásnyi úszásra is van lehetőség (a medence mélységétől függően), míg a kerek medencékben nagyszerű a külső szélek körül ülni, míg a gyerekek középen játszanak. A szabálytalan alakú medencék, amelyek játékközponttal, például csúszdával rendelkeznek, a legjobb választás a gyermekeknek.

 

Karbantartás

A felállítás után a medence megfelelő karbantartása biztosítja, hogy a víz friss, tiszta és biztonságos legyen az úszáshoz. Először is, a medence skimmer vagy háló elengedhetetlen a nagy törmelékek eltávolításához. Ha a medence elég nagy, egy vákuum- vagy vízszűrő hatékonyan megtisztítja a vizet. A medencefedél, fólia kitűnő módja a víz tisztaságának megőrzésére is, mert használat közben védi a vizet a levelektől, bogaraktól és szennyeződésektől.

A víz fertőtlenítése érdekében rendszeresen ellenőrizd a pH-értéket és a klórszintet tesztcsíkokkal. A pH-szint határozza meg a víz savasságát, a túl savas víz irritációt okozhat. A klór pedig segít a víz tisztításában. A medence szakemberei 1-3 ppm (részecske milliónként) klórt javasolnak, tehát a szükséges mennyiség attól függ, hogy hány liter vizet tart a medence. Mivel a klór vegyi anyag, a legjobb, ha használat előtt konzultálsz egy szakemberrel.

Az olyan tényezők, mint az eső, a klór és a nagy igénybevétel, megváltoztathatják a pH-szintet, amelyet 0–14 skála alapján mérnek, a 0 a legsavasabb és 14 a leglúgosabb. A bőr és a szem irritációjának elkerülése érdekében kritikus fontosságú a vízszint 7,2-7,8 ​​(semleges tartomány) körül tartása. A pH-szint szabályozásához szükség szerint adj savakat vagy lúgokat.

 

Készíts elő a helyét

A felfújható medence beszerzésével kapcsolatos legnagyobb kérdés (méret, forma és költség után) az lesz, hova tedd.

 

Terasz

Az előnye, hogy a medencét a hátsó teraszra helyezed – ha elég nagy -, hogy vízszintes a felület. Legalábbis annak kellene lennie. Ez azt jelenti, hogy nem kell aggódnod a víz kiömlése miatt, vagy hogy a medence fokozatosan belemerül a gyep puha pontjába.

Hátránya, hogy a terasz betonból készül. Kemény beton. Ez nem a legkényelmesebb felszín, ha bele akarsz csobbanni, vagy akár csak ülni a hűvös vízben. Problémát jelenthet, ha a terasz alja karcos beton, ami megsértheti a medence alját.

A szokásos műanyag ponyva elegendő lesz a medence sérülésektől való megóvásához, ez azonban nem nyújt semmilyen párnázást. Ehhez keress egy medence alátétet.

 

Udvar

A terasz a legalkalmasabb arra, hogy vízszintben legyen. De a medencénket érdemes lehet mégis az udvarra kihelyezni, hogy idősközönként a nap kissé felmeleghesse a vizet, tudjunk napozni, így kényelmesebbé válik, mint ha egész nap árnyékban lenne.

Találni kell egy vízszintes helyet. Vagy ha az udvarodon nincs ilyen, létrehozhatsz egyet néhány eszközzel, például egy lapáttal és egy 2 x 4-es deszkával, a talaj szintezésvel.

A legegyszerűbb megoldás azonban egy kis homokkal teli hely kialakítása a medence számára.

 • Hozz létre egy befalazott területet a földön téglákkal, szegélyekkel vagy bármi mással, ami a homokot a helyén tartja.
 • Töltsd meg homokkal; a homokozóhoz használt típus a legjobb.
 • Egy sík felület létrehozásához 2 x 4-es deszkával vagy más műszerrel érdemes egyengetni.
 • Helyezz ponyvát a homok fölé, nehogy megkarcolódjon és károsodjon a medence alja.
 • Helyezzd a medencét a ponyvára és fújd fel.
 • Töltsd fel a medencét vízzel.
 • Élvezzd!

A fűvel szemben a homok másik előnye, hogy lágyabb, és nem kell aggódni a medence alját károsító botok vagy egyéb törmelékek miatt.

Ügyelj arra, hogy gondozd a felfújható medencét, hogy az ne csak egy nyarat bírjon.

 

 

Hogyan fújj fel egy felfújható medencét?

Szerezz be egy pumpát

Nézd, az edzés remek, és egészségesnek akarod tartani a tüdőd, de a felfújható medencék kézi felfújása nem a legjobb ötlet. Elájulsz, mielőtt még néhány centire felemelkedne a talajtól. Szerezz inkább egy pumpát.

Lehet kapni olyen fajtát, amelyet a lábaddal pumpálsz, de ez megint rettenetesen sok munka. Miért tennéd ezt, amikor éppen beszerezhetsz egy elektromos légszivattyút, amely minden nehéz légzést megtesz helyetted?

A medence felfújássa előtt válassz egy sík helyet lejtés nélkül. Ez elősegíti a víz és maga a medence egyensúlyának megőrzését. Ezután távolíts el minden tárgyat a helyről. Még a legkisebb tárgyakat is, például a botokat és köveket, el kell távolítani. Ez segít megelőzni a kilyukadást. A párnázatlan talppal nem rendelkező medencék esetében nem fogja érezni a tárgyak bosszantó nyomását.

A medence felfújásához keresd meg a szelepeket. A legtöbb medence különböző kamrákkal rendelkezik, és mindegyik kamrának saját szelepe van. Szerezz be egy szivattyút, legyen az elektromos vagy kézi, nyisd ki a szelepet és dugd be a szivattyút. Fújd fel a kamrát kapacitásának körülbelül 90% -áig, hogy megakadályozd a repedést.

Ezután elkezdheted megtölteni a medencét tiszta vízzel. Ideális esetben használat előtt kövesd a termékek használati útmutatóját. Ügyelj arra, hogy törölköző legyen a közelben arra az esetre, ha meg kell szárítanod magad.

 

 

A felfújható medenc javítása – Hogyan kell felfújható medencét javítani?

A szivárgó medence valóban bosszantó lehet. Lehetséges, hogy a medence levegőt, vizet vagy mindkettőt kiszivárogtatja. Kiemeltem egy egyszerű útmutatót a felfújható medence foltozásához.

 • Engedd le a medencét.
 • Keresd meg a szivárgást, szakadást vagy szúrást. Ha problémád van a megtalálásával, önts egy kis szappanoldatot a lehetséges foltokra, és próbáld meg felfújni. A buborékok képződése szivárgást jelez. Gyűrűkkel jelöld meg a helyet.
 • Szárítsd meg a foltot. Használhatsz papírtörlőt a szárítás felgyorsításához. Tisztítsd meg a területet alkohollal, távolítsd el a zsírokat és szennyeződéseket, amelyek csökkenthetik a ragasztás hatékonyságát. Hagyd megszáradni.
 • Fújd fel a medencét, amíg a szivárgásból ki nem kezd szabadulni a levegő.
 • Vigyél fel egy kis gumiragasztót a lyukra és a körülötte lévő területre.
 • Helyezd a tapaszt a területre, és simítsd le, hogy szilárd maradjon. Az extra hatékonyság érdekében vigyél fel egy kis ragasztót a szélekre is.

 

 

Konklúzió

A felfújható medence remekül kiegészíti a kertet. Órákig frissít és szórakoztat, és egész nyáron szórakoztatja az egész családot. A három lehetőség, amelyet áttekintésünkben kínálunk, minden bizonnyal kiváló választás; azonban ha úgy döntesz, hogy az általunk felsorolt ​​medencéktől eltérő típust vásárolsz, mindenképpen vedd figyelembe azokat a tényezőket, amelyeket fent említettünk, hogy kiválaszthasd az igényeidnek leginkább megfelelő kerti medencét.

 

 

Felfújható medence Gyakran Ismételt Kérdései

Hogyan tisztítsd meg a felfújható medencét?

Ha medencéd nem rendelkezik szűrőrendszerrel, akkor gyakran ki kell ürítenie a stagnálás elkerülése érdekében, amely csírákkal és mikroszkopikus organizmusokkal teli lehet, és veszélyes környezetet teremthet. Ráadásul piszok, fű és egyéb törmelék is bejuthat a medencébe.

A medence kiürítése és újratöltése között használj hálós szűrőt a vízben lebegő dolgok eltávolításához. Még akkor is, ha elég rendszeresen kiüríted a medencét, érdemes megfontolni a klór hozzáadását a vízbe a baktériumok szaporodásának megakadályozása érdekében.

A víz kiürítéséhez nyisd ki a leeresztő szelepet, és hagyd, hogy a víz teljesen lefolyjon. Töröld le a belső teret, majd töltsd fel újra tiszta vízzel.

Hogyan tárold a puhafalú medencét?

Ha befejezted a medence használatát, teljesen engedd le a vizet. Ezután engedd le a medencét, és hagyd teljesen megszáradni. Töröld le a medence felületeit, majd óvatosan hajtsd össze, és hűvös, sötét helyen tárold a penész és a baktériumok szaporodásának megakadályozása érdekében.

Használható a felfújható medence betonon?

Igen, a beton ideális felület, mivel stabil, és a felfújható medence szempontjából fontos a stabilitás. Érdemes lehet fontolóra venni ponyva vagy más védőréteg elhelyezését a medence és a beton között a kilyukadás megelőzése és a párnázás érdekében.

Milyen gyakran kell cserélnem a vizet egy felfújható medencében?

Vegyi tisztítószerek használata esetén a vizet körülbelül kéthetente kell cserélni. A vegyszerekkel nem karbantartott baba- és gyerekmedencéknél a vizet minden második nap kell cserélni.

Meddig bírják a felfújható medencék?

A felfújható úszómedencék általában két-öt évig tarthatnak, attól függően, hogy mennyire karbantartottak és hogyan használják őket. A medence típusa, anyaga és mérete is befolyásolja a medence élettartamát.