Philodendron Silver Sword – A trópusi szépség szobanövényként

Ha szereted a trópusi hangulatot és a stílusos szobanövényeket, a Philodendron Silver Sword tökéletes választás számodra. A szép ezüstös levelekkel rendelkező növény egzotikus megjelenést kölcsönöz a lakásodnak.

Ebben a blogbejegyzésben megosztjuk veled a legfontosabb információkat és tippeket a Philodendron Silver Sword gondozásához és neveléséhez.

 

Közismert név Silver Sword Philodendron, Hastatum Plant
Fény Fényes közvetett napfény
Öntözés Hetente, ha a talaj felső 5 cm-e már száraz
Hőmérséklet 18° és 27°C között
Páratartalom 50 és 75 % között
Talajtípus Gazdag, gyorsan lecsapoló, magas humusztartalmú
Talaj pH 6,1 – 7,5 (enyhén savas és semleges)
Trágyázás Kiegyensúlyozott tápanyagellátás tavasszal és nyáron
Átültetés Egy vagy két évente
Metszés Növekedési szezon kezdetén
Szaporítás Szárdugványok
Mérgezőség Mérgező emberekre és állatokra
Érett méret Több mint 3 méter magasra nőhet
Virágzás Ritka, tavasszal és kora nyáron

 

 

Mi a különleges az philodendron hastatum silver sword növényben?

Az philodendron hastatum silver sword növény gyönyörű, fényes, ezüstös csillogású levelekkel rendelkezik, amelyek szinte fémes megjelenést kölcsönöznek. Kúszó indának számít, amit valószínűleg vastag szárai is elősegítenek. Ezért gyakran lugas vagy moharúd segítségével emelik fel a támasztékul.

Az philodendron hastatum silver sword növény Brazíliában, pontosabban Minas Gerais és Rio de Janeiro területén őshonos. Sajnálatos módon e trópusi és szubtrópusi dísznövények többsége a tömeges erdőirtás miatt eltűnőben van.

Szerencsére a különböző növénytermesztési intézmények nemesítési erőfeszítésekkel igyekeznek megőrizni és fejleszteni a növény vadon élő típusainak legjobb tulajdonságait.

 

 

Philodendron Silver Sword gondozása

Fény és hőmérséklet

A Philodendron Silver Sword közvetett, fényes napfényt igényel. Kerüld a közvetlen napfényt, mert az a levelek égését okozhatja. Az ideális hőmérséklet a növény számára 18-27°C között van.

 

Öntözés és páratartalom

A Silver Sword hetente öntözendő, de csak akkor, ha a talaj felső 5 cm-e már száraz. A növény páratartalom iránti igénye közepes, 50-75% közötti értékeket részesíti előnyben. Ha a levegő túl száraz, a levelek barnulni kezdenek. Ebben az esetben érdemes párásítóval segíteni a növényt.

 

Talaj és trágyázás

A Philodendron Silver Sword gazdag, gyorsan lecsapoló, magas humusztartalmú talajban érzi jól magát. A talaj pH-értéke legyen enyhén savas és semleges között, 6,1-7,5 között. Tavasszal és nyáron kiegyensúlyozott tápanyagellátást biztosíts a növénynek.

 

Átültetés és metszés

A Philodendron Silver Swordot egy vagy két évente érdemes átültetni, hogy biztosítsd a megfelelő tápanyagellátást és a növény növekedését. Metszd a növényt a növekedési szezon kezdetén, hogy szebb és rendezettebb legyen.

 

Szaporítás

A Silver Swordot szárdugványokkal szaporíthatod. Ehhez válassz egy egészséges hajtást, amelynek legalább egy levele és léggyökere van. A dugványt ültesd előkészített, nedves talajba, és tartsd meleg, párás környezetben, amíg új gyökereket növeszt.

 

Mérgezőség

A Philodendron Silver Sword mérgező emberekre és állatokra egyaránt. Kerüld a növény levágását és a levéltörését, mert a növény nedve irritálhatja a bőrt és a nyálkahártyákat. Ha háziállataid vannak, ügyelj rá, hogy ne férjenek hozzá a növényhez.

 

 

Gyakran ismételt kérdések

Milyen gyakran kell öntözni a Philodendron Silver Swordot?

Hetente öntözd a növényt, de csak akkor, ha a talaj felső 5 cm-e már száraz.

 

Mennyi fényre van szüksége a Philodendron Silver Swordnak?

A növény közvetett, fényes napfényt igényel, kerüld a közvetlen napfényt.

 

Hogyan lehet szaporítani a Philodendron Silver Swordot?

Szárdugványokkal szaporíthatod a növényt.

 

Milyen talajtípust kedvel a Philodendron Silver Sword?

Gazdag, gyorsan lecsapoló, magas humusztartalmú talajban érzi jól magát.

 

 

További olvasnivalók

Ha tetszett ez a cikk, és szeretnél még többet megtudni más növényekről, ajánljuk a következő cikkeket:

 

Ezek a cikkek részletes információkat tartalmaznak a növényekről, gondozásukról, szaporításukról és tippeket a növények egészségének megőrzéséhez. Reméljük, hogy ezek segítenek neked a növényekkel kapcsolatos tudásod bővítésében és a kertedben, illetve otthonodban élő növények gondozásában.

 

 

Összegzés

A Philodendron Silver Sword remek választás, ha egy különleges, stílusos szobanövényt szeretnél. Kövesd ezeket a gondozási útmutatókat, és a növény sokáig díszítheti otthonodat.