Melyik a legjobb háti permetező? TOP 7 választás a kerti munkákhoz

A veteményeskert beültetése kifizetődő élmény. A zamatos saláta, ízletes paradicsom és aromás gyógynövények sorainak ültetése betakarításkor megtérül, friss gyümölcsöket és zöldségeket adva a család étkezőasztalára.

Maga a gyümölcs- és zöldségtermesztés remek ötlet, ha van rá helyed. A kertészek azonban tapasztalni fogják a kártevők és a betegségek fenyegetését, és megoldásra lesz szükségük.

Szerencsére ellenőrizheted a növényeiden használt növényvédő szerek és gombaölők típusait, elkerülve a mérgező típusokat. Azonban továbbra is szükséged lesz egy applikátorra, amely segít a növények permetezésében. Ha ezt a feladatot egy kézi spray segítségével látod el, akkor ez egy olyan házimunka lesz, amely örökké tart, és a kezednek is megterhelő.

A háti permetező segítségével a növények könnyen és hatékonyan kezelhetők. A kézi permetezők használata nehézkes és sérüléseket okozhat, különösen az idősebb kertészeknél. A háti permetező segítségével az egész kertet lefújhatod, anélkül, hogy a kezedet megterhelnéd.

A háti permetezőgép a hátadon lesz, neked csak annyit kell tenned, hogy körbejárod és permetezed az udvarodat vagy a veteményeskertedet. A hátizsákos rendszer meggyorsítja a munkát, így percek alatt kezelhető lesz az egész kert.

 

 

Népszerű  háti permetezők

Három kategória szerint állítottuk össze a legjobb háti permetezőgépek listáját. Ha azonnal szükséged van egy gépre, akkor e három modell bármelyike ​​fantasztikus lehetőség számodra.

Jó választás

Gardena Háti permetező 12 l

Gardena Háti permetező 12 l
 • Kiváló minőségű anyagból
 • Fokozatmentesen állítható szórófej
 • Praktikus széles töltőnyílás
 • Ergonomikus kialakítás
 • Kapacitás: 12 liter
Gazdaságos ár

Sprayer Háti permetező, 16 L

Sprayer Háti permetező, 16 L
 • 16 literes tartály
 • könnyen hordozható
 • 3 különböző permetező fej
 • permetcső hossza 120 cm,  permetezőszár 51 cm
 • 3 különböző fejjel
Legjobb kényelemben

Kraftech akkumulátoros háti permetező (16 l)

Kraftech akkumulátoros háti permetező (16 l)
 • kapacitás: 16 literes tartály
 • Könnyen hordozható, biztonságos és nagy teljesítményre képes
 • Nagy hatótávolság
 • Akkumulátor Teljesítménye: 12V
 • 2 db szórófej

 

 

 

Melyik a Legjobb háti permetező?

1- Gardena Háti permetező 12 l

gardena-hati-permetezo-12-l

A Gardena 12 literes háti permetezője kiváló minőségű anyagokból készült. Könnyen használható, széles nyílású tartályának köszönhetően egyszerű a feltöltése és kiürítése,  profi eszköz a kerti munkák során.

Ez a modell fokozatmentesen állítható szórófejjel lett ellátva és 125 cm-es tömlőhossz a legtöbb helyen elegendő lehet. A szűrőnek köszönhetően saját készítésű folyadékokat is tölthetünk bele.

A nyomásmérőnek köszönhetően a permetezőgép nyomása mindig szabályozható. Ha valaha a szükséges szint alá süllyedne, könnyedén újra fel tudja pumpálni a nyomást.

 

 

 

 

 

 

Háti permetező vásárlói útmutató

Ha azon vagy, hogy a Neked leginkább megfelelő modellt megtaláld, ez a rész Neked való. A vásárlói ​​útmutatónk a legjobb háti permetezőgépekről segítséget nyújt a megalapozott döntés meghozatalához.

 

A megfelelő háti permetező kiválasztása a kerti igényeidhez

Az alábbiakban szereplő háti permetezők mindegyike különböző munkákra való. Nincs egy mindenki számára megfelelő megoldás, hiszen ami jól működik egy házi kertész számára, az nem feltétlen tesz jó szolgálatot a mezőgazdaságban és fordítva.

Az ideális háti permetező kiválasztásakor a kertésznek számos tényezőt figyelembe kell vennie.

Néhány döntést befolyásoló kritikus tényező a felhasználói kényelem, a takarékosság és a felhasználóbarát működés. Mindezeket a tényezőket figyelembe vettük a listánk összeállításakor, de csakis rajtad múlik, hogy melyik modell szimpatikus Neked. Remélhetőleg tudunk a döntés meghozatalában segíteni.

 

 

Miért van szüksége egy kertésznek háti permetezőre?

Azok a kertészek, akik még sosem birtokoltak egy ilyen gépet, lehet, hogy nem értik miért is jó ez.

A permetezők a kerti szerszámok nélkülözhetetlen részét képezik. Minden növény, zöldség, fa és virág érzékeny a betegségekre, például a lisztharmatra és a kártevőkre, például a pókatkákra vagy a vágottférgekre.

A permetező segít a kertésznek hatékonyan és gazdaságosan permetezni a növényeket herbicidekkel, fungicidekkel vagy növényvédő szerekkel, amelyek célja a kertben tapasztalt speciális problémák kezelése.

A permetezőgépek akkor is hasznosak, ha műtrágyákkal permeteznéd a kertet, vagy ha célzottan a gyomokat akarod permetezni. Ez egy sokoldalú eszköz, amelyet minden háztulajdonosnak, kertésznek, gazdának és tereprendezőnek be kell szereznie.

 

 

Háti permetezők – tervezés és alkatrészek

A háti permetező egy -kezeket nem lefoglaló- eszköz a kertben vagy kereskedelmi, esetleg szakmai környezetben történő használatra. A háti permetező alkatrészeinek megértése segít a felhasználónak dönteni a saját igényeinek megfelelő modell kiválasztásáról.

A háti permetezőgép 5 alapvető alkatrészből áll.

 

Tároló tartály

Az ebben a felülvizsgálatban szereplő összes háti permetezőgép könnyű, de sokkal nagyobb a súlyuk ha a tartály teli van. A tájrendezőknek és a gazdálkodóknak előnyös lehet egy nagy tartály, mivel nagyobb területeket kell lefedniük, például komplett farmokat vagy birtokokat.

Az átlagos kertészeknek azonban nincs szükségük ilyen nagy tartályra.

Maga a tartály polietilén műanyagból készül, egy robusztus anyagból, amely ellenáll mindenféle vegyi anyagnak. A műanyag UV-álló, és a tartály bezárása után nem engedi ki a kellemetlen szagokat.

A legtöbb permetező kapacitása 2 és 4 gallon között van, ami ideális lakossági használatra.

 

Motoros vagy kézi szivattyú

A háti permetezők némelyikéhez akkumulátoros szivattyú tartozik, a felhasználóbarát működés érdekében. A szivattyúmotor a folyadékot felveszi a tartályból, és átviszi az egység nyomástartó kamrájába.

kerti permetező jó választás a nagyobb munkák esetén

A tömítések és szelepek addig tartják a folyadékot ezen a területen, amíg a felhasználó meg nem nyomja az applikátort. Ezután a pálca a megadott dózismennyiséggel a területre szórja a folyadékot.

Néhány modell szivattyúkarral is rendelkezik a pálcán a kézi működtetéshez.

 

Applikátor Pálca

Az applikációs pálca lehetővé teszi a kertész számára a növények hatékony permetezését, csökkentve a felesleges túlszórást.

A pálca lehetővé teszi a kertész számára, hogy a vegyszereket biztonságos távolságban tartsa, miközben növeli a pontosságot a permetezés során. Az applikációs pálca segít a kertésznek a szűk terekben való használatban is.

 

Spray fúvókák

A fúvóka a háti permetezőgép elengedhetetlen eleme. A fúvóka szabályozza a pálcán keresztüli szóródás sebességét. A legtöbb modellhez állítható csúcs tartozik, amely megváltoztatja a permet méretét és átmérőjét.

Egyes modellek kompatibilisek a professzionális permetezőhegy tartozékokkal is a permetezés jobb irányítása és elosztása érdekében. A permetező fúvóka cseréjével vagy újrapozicionálásával a felhasználó válthat a pálca permetezési funkciói között, amely ventilátort, kúpot, illetve közvetlen vagy széles áramlást hoz létre.

A fúvóka szabályozza a gép áramlási sebességét is, lehetővé téve a permetezőnek, hogy percenként 1 és 2 liter között diszpergáljon. A legtöbb esetben a kertészeknek elég a megvásárolt modellhez mellékelt szokásos szórófejek választéka.

A hivatásos tájrendezők és gazdák azonban fontolóra vehetik néhány további nagy teljesítményű fúvóka megvásárlását a permetezési feladataik ellátásához.

 

Hámok, hevederek és párnázás

A hám, a hevederek és a párnázás nagyon sokat számít a felhasználói kényelemben, ha hosszabb ideig használjuk az eszközt.

A tájrendezőknek figyelembe kell venniük azt az egységet, amely jó párnázást és további ágyéki támogatást nyújt a felhasználó számára. Ezek a funkciók segítenek csökkenteni a kezelő fáradtságát, lehetővé téve, hogy több földet permetezzen le kevesebb idő alatt.

A hevedernek kényelmesnek kell lennie, és egyenletesen kell elosztania a gép súlyát. A permetezőgépnek ugyanolyan szintű támaszt kell nyújtania a tartály kiürülése során folyamatosan.

A megfelelő párnázás elengedhetetlen a hosszabb használat érdekében, de nem szükséges azoknak a házikertészeknek, akik csak néhány percig szeretnének permetezni.

Egy jó választás: Gardena Comfort mechanikus háti Permetező 12l

 

 

Háti permetező GYIK

Ebben a részben megválaszoljuk olvasóink gyakran feltett kérdéseit a háti permetezőkkel kapcsolatban.

 

Megéri-e pénzt költeni egy motoros szivattyúval ellátott modellre?

Motoros szivattyúra csak akkor van szükség, ha nagy területeket permetezel. A tájépítõk profitálni fognak e funkcióból, csakúgy, mint az idõsek, akik keze már nem működik úgy. Egy átlagos házikertésznek azonban nem szükséges.

 

Mekkora a háti permetező üzemi nyomása, és biztonságos-e a viselése?

Házikertészek számára a 40 és 60 psi közötti üzemi nyomás több mint elegendő a működéshez. A hivatásos tájrendezők olyan egységet igényelhetnek, amely akár 100 psi vagy annál nagyobb nyomást biztosítanak. Minél magasabb a psi besorolás, annál szélesebb a lefedettség a permetezőn.

Használat közben teljesen biztonságos viselni a háti permetezőt. Még akkor is, ha az egység meghibásodna, a nyomás kijutna a rendszerből bármilyen baleset okozása nélkül.

A permetezőgép használatakor kövesd a gyártó útmutatásait a pálca és a szivattyú kalibrálásához, mielőtt megkísérelnéd az első permetezést.

 

Miért használnak a kerti háti permetezők dugattyús szivattyúkat és nem membránszivattyúkat?

A háti permetezőgéppel a tartály soha nincs nyomás alatt, ezért biztonságos viselni és használni anélkül, hogy a tartály felrobbanna. Ezzel a rendszerrel a szivattyú igény szerint nyomást hoz létre egy külön kamrában.

Ahhoz, hogy a szivattyú előállítsa a nyomást, dugattyúra vagy membránra van szükség. Egy dugattyú ugyanúgy nyomja a levegőt a nyomástartó kamrába, mint ahogy a biciklipumpa a kerekekbe. A membránszivattyú azonban a kovács fújtatóihoz hasonló módon nyomja a levegőt a nyomástartó kamrába.

Amint a dugattyú elmozdul a hengerben, súrlódást kezd generálni. Ha a permetlé bármilyen részecskét tartalmaz, a súrlódás a rendszer gyors kopásához vezet. A membránszivattyúk nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket. Ezért ezek nem is okoznak súrlódást.

A súrlódás hiánya csökkenti a gép kopását és meghosszabbítja annak élettartamát.

 

Hol vásárolhatok háti permetezőt?

A háti permetezők könnyen beszerezhetők online kiskereskedőktől, például a Pepita.hu-n széles választékban találhatunk. Miért mennél kertészeti szaküzletbe ha online is vásárolhatsz? Az online kiskereskedők ára általában alacsonyabb, mint a boltoké, akiknek fedezniük kell a rezsiköltségeket.

Az online kiskereskedőkkel jobb választékot, jobb árakat és házhozszállítást is kaphatsz: Válaszd ki a kívánt modellt, és rendeld meg online a saját fotelod kényelméből.

Érdekelhet: Legjobb fém kerti tároló

 

 

Összefoglalás

A háti permetezőgép praktikus eszköz a kertben. A nagyobb területekkel rendelkező kertészek vagy a professzionális tájrendezők számára a háti permetezőgép elengedhetetlen része a felszerelésüknek.