Legjobb tüzifa tároló (2023) – Hogyan válasszunk tökéletes megoldást otthonunkba

A tél beköszöntével sokan hagyományos módon, tűzifával szeretik melegen tartani otthonukat. Ehhez azonban elengedhetetlen egy megfelelő tüzifa tároló megléte. De mire kell figyelnünk a legjobb tűzifatartó kiválasztásakor? Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány fontos szempontot, amelyek segítenek megtalálni a tökéletes megoldást.

 

 

Legjobb tüzifa tároló – kedvenceink

Ezek az ajánlások a beltéri és kültéri alkalmazások legjobb tűzifaállványai közé tartoznak, amelyek segítenek a tűzifa rendezett tárolásában.

 

Kép Termék Előnyök Ár
Legjobb kültéri fából

impregnált fenyő kerti tűzifatároló

impregnált fenyő kerti tűzifatároló
 • Anyaga: zöld impregnált fenyőfa, Korhadásálló
 • Teljes mérete: 180 x 180 x 185 cm
Kattints ide az aktuális árért
Több színben

szürke horganyzott acél kerti tűzifatároló 245 x 98 x 159 cm

szürke horganyzott acél kerti tűzifatároló 245 x 98 x 159 cm
 • Anyaga: horganyzott acél
 • Teljes mérete: 245 x 98 x 148/159 cm
Kattints ide az aktuális árért
tömör akácfa tűzifatároló 105 x 38 x 115 cm
tömör akácfa tűzifatároló 105 x 38 x 115 cm
 • barna váz + kék ponyva
 • Anyaga: tömör akácfa és PVC ponyva
Kattints ide az aktuális árért
Gurulós

fekete acél tűzifakocsi 30 x 35 x 81 cm

fekete acél tűzifakocsi 30 x 35 x 81 cm
 • nagy teherbírású acélból készült
 • Maximális teherbírás: 30 kg
Kattints ide az aktuális árért
Legjobb beltéri fémből

Perel fekete tűzifaállvány 45 x 30 x 100 cm

Perel fekete tűzifaállvány 45 x 30 x 100 cm
 • Anyaga: porszórt acél
 • Mérete: 45 x 30 x 100 cm
Kattints ide az aktuális árért
Esschert Design FF282 kerek tűzifatároló Esschert Design FF282 kerek tűzifatároló
 • Anyaga: acél
 • Mérete: 58,2 x 38 x 72 cm
Kattints ide az aktuális árért
Többféle színben

fekete edzett üveg tűzifatároló 40 x 35 x 100 cm

fekete edzett üveg tűzifatároló 40 x 35 x 100 cm
 • Anyaga: edzett üveg, acél
 • Mérete: 40 x 35 x 100 cm
Kattints ide az aktuális árért

 

 

Mit kell figyelembe venni a legjobb tűzifatartó kiválasztásakor

A házban, a verandán vagy az udvaron való fa tárolására egy tűzifa állvány rendezetten és könnyen hozzáférhetően tartja a rönköket. Ez a rész megosztja azokat a fontos szempontokat, amelyeket szem előtt kell tartani, amikor új tűzifatartót vásárolunk.

 

Beltéri vs. kültéri tárolók

Először is döntsük el, hogy beltéri vagy kültéri tárolót szeretnénk-e. Mindkét lehetőségnek megvannak az előnyei és hátrányai:

 • Beltéri tárolók esetében könnyebben hozzáférhetünk a tűzifához, és nem kell annyira aggódnunk az időjárás miatt. Viszont a belső tűzifatárolók gyakran kevesebb helyet kínálnak, és a tűzifa tárolása során keletkező koszt, port a lakásban kell kezelni.
 • Kültéri tárolók esetében több helyet és jobb szellőzést biztosíthatunk a tűzifának, de a megfelelő védelem érdekében oda kell figyelnünk az időjárásállóságra és az anyagokra.

 

Anyag, méret és kapacitás

A tűzifatartók különböző anyagokból készülhetnek, például fából, fémből vagy műanyagból. A kiválasztott anyagnak időjárásállónak és tartósnak kell lennie, különösen kültéri használat esetén.

A méret és a kapacitás a tároló fontos tulajdonságai, amelyeket figyelembe kell vennünk. Mérjük fel, hogy mennyi tűzifát szeretnénk tárolni és mennyi hely áll rendelkezésre a tároló számára. Ügyeljünk arra, hogy a választott tároló megfelelő méretű és kapacitású legyen az igényeinknek.

 

tüzifa tároló kocsi

Hordozhatóság

A hordozhatóság fontos szempont lehet, ha gyakran kell mozgatni a tűzifát a tárolótól a kandallóig vagy a kályháig. Válasszunk olyan tűzifatárolót, amely könnyen hordozható vagy mozgatható, például kerekekkel vagy fogantyúval ellátott.

 

Esztétika

A tűzifatároló esztétikája is fontos szerepet játszik a döntésben, különösen, ha a tárolót a lakótérben szeretnénk elhelyezni. Válasszunk olyan tárolót, amely illeszkedik otthonunk stílusához és dekorációjához. A piacon számos különböző stílusú és színű tűzifatároló közül választhatunk, így biztosan megtalálható a tökéletes megoldás minden otthonhoz.

 

Telepítés

A telepítés egyszerűsége és a stabilitás szintén fontos szempontok. A tűzifatároló jól rögzíthetőnek és stabilnak kell lennie, hogy biztonságosan tárolhassuk benne a tűzifát. Ha kültéri tárolót választunk, gondoskodjunk a megfelelő alapozásról és rögzítésről, hogy a tároló ne dőljön el vagy sérüljön az időjárás hatására.

 

Szellőzés

A szellőzés kritikus fontosságú a tűzifa megfelelő tárolásához. A tárolónak lehetővé kell tennie a levegő áramlását a tűzifa körül, hogy megakadályozza a penész és a rothadás kialakulását. A nyitott tárolók általában jobb szellőzést biztosítanak, mint a zárt tárolók.

 

 

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen anyagból készüljön a tűzifa tároló?

Az anyagválasztás függ a tároló elhelyezésétől (beltéri vagy kültéri) és az egyéni preferenciáktól. A fém, a fa és a műanyag mind jó választás lehet, de fontos, hogy az anyag időjárásálló és tartós legyen, különösen kültéri tároló esetén.

 

Milyen méretű tűzifa tárolót válasszak?

A méret kiválasztásánál vegyük figyelembe a rendelkezésre álló teret és a tárolni kívánt tűzifa mennyiségét. Gondoljuk át, hogy mennyi tűzifára lesz szükségünk egy szezon alatt, és válasszunk megfelelő méretű és kapacitású tárolót.

 

Milyen szempontokat kell figyelembe venni a tűzifa tároló esztétikájánál?

A tűzifatároló esztétikájánál fontos, hogy illeszkedjen otthonunk stílusához és dekorációjához. Válasszunk olyan tárolót, amely harmonikusan illeszkedik a környezetébe, legyen az modern, rusztikus vagy hagyományos stílusú.

 

Szükséges-e a tűzifa tároló rögzítése?

A tűzifa tároló rögzítése elsősorban a stabilitás és a biztonság érdekében ajánlott. Kültéri tárolók esetében különösen fontos a megfelelő alapozás és rögzítés, hogy a tároló ne dőljön el vagy sérüljön az időjárás hatására.

 

Milyen fontos a szellőzés a tűzifa tárolásánál?

A szellőzés nagyon fontos a tűzifa megfelelő tárolásához. A tárolónak lehetővé kell tennie a levegő áramlását a tűzifa körül, hogy megakadályozza a penész és a rothadás kialakulását. A nyitott tárolók általában jobb szellőzést biztosítanak, mint a zárt tárolók.

 

 

Tippek a tökéletes tűzifatároló kiválasztásához

 1. Mérjük fel az igényeinket és a rendelkezésre álló helyet.
 2. Vegyük figyelembe a tűzifa tárolásának helyét (beltéri vagy kültéri) a megfelelő anyag és méret kiválasztásakor.
 3. Gondoljunk a hordozhatóságra, ha gyakran kell mozgatni a tűzifát a tárolótól a tűzhelyig.
 4. Válasszunk esztétikailag vonzó tűzifatárolót, amely illeszkedik otthonunk stílusához.
 5. Ügyeljünk a megfelelő szellőzésre a tűzifatárolónál, hogy elkerüljük a penészesedést és a rothadást.

Reméljük, hogy ez a cikk segítségedre lesz a legjobb tűzifatároló kiválasztásában. A fenti szempontok figyelembevételével biztosan megtalálod a tökéletes megoldást otthonodba, hogy a tűzifa tárolása egyszerű és hatékony legyen.