Legjobb fém kerti tároló – vásárlási útmutató

A fészer minden hátsó udvar elengedhetetlen része, ezúttal a fém kerti tároló helyiségek áttekintésével segítünk a megfelelő döntés meghozatalában, amikor az igényeidnek megfelelő fészert kell kiválasztani.

A legjobb fém kerti tároló helyiségek tartós anyagokból készülnek, amelyek mindenféle időjárási körülménynek ellenállnak.

Különböző méretben és kivitelben kaphatók, így sokféle célra használhatók.

zöld fém kerti fészer 257 x 298 x 178 cm

9/10
  • horganyzott acél
  • elöl és hátul is találhatók szellőzőnyílások
  • Teljes mérete: 257 x 298 x 178 cm (Szé x Mé x Ma)

szürke horganyzott acél kerti tűzifatároló 245 x 98 x 159 cm

9/10
  • Anyaga: horganyzott acél
  • Tüzifatároló résszel
  • több színben is elérhető

antracitszürke horganyzott acél kerti fészer 192 x 191 x 223 cm

8.7/10
  • Anyaga: horganyzott acél
  • Kényelmes ajtó és fogantyú
  • összeszerelési útmutatóval


Ezek a fészerek számos más funkcióval is rendelkeznek, például ajtókkal, ablakokkal és tetőfedési lehetőségekkel, amelyek ideálisak a szerszámok és különféle berendezések tárolására az udvaron.

A fém tárolók különböző stílusokban és kialakításokban kaphatók, az egyedi igényektől függően.

Választhatsz egyajtós vagy kétajtós kialakítás közül, amely lehetővé teszi a fészerbe való könnyű bejutást. Ezeknek a fészereknek a mérete változó, vannak kisebbek, és vannak nagyobbak.

Egyesek elég nagyok ahhoz, hogy nagy tárgyakat tároljanak benne, míg mások elég kisméretűek, így csak apróbb tárgyak tárolására biztosít elegendő helyet.

Pontosan ez a probléma része. Olyan sokféle fém tároló létezik, hogy nehéz eldönteni, melyik típus illik a legjobban az igényeidhez.

Fontos, hogy mérlegeld, mennyi hely áll rendelkezésedre, mielőtt megvásárolsz egy adott modellt, mert nem minden fészer passzol minden otthonba.

Szerencsére mi is így gondoltuk! Ezért állítottuk össze ezt az útmutatót a legjobb fém fészerekről.

A keresést csak a legnépszerűbb modellekre szűkítettük le népszerűségük, funkcionalitásuk, tartósságuk és árkategóriájuk alapján.

 

 

Vásárlási útmutató a Fém kerti tároló házhoz

Ha a fenti lehetőségek közül egyik sem felel meg az ízlésednek, íme, néhány fontos tényező, amelyet szem előtt kell tartanod, miközben a legjobb fém fészert keresed magadnak.

Ezek közé tartozik az anyagtípus, a méret, a stílus, a teherbírás és még sok más.

kerti fém fészer

Anyag típusa

Az anyag, amelyet az ilyen típusú fészerek esetében tárgyalunk, a fém. De ez nem jelenti azt, hogy a vita, hogy milyen anyagból készül a fészer, itt véget ér.

Válassz megfontoltan, hogy alumínium vagy horganyzott fém fészert szeretnél. Természetesen mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai.

Az alumínium például könnyebb, de használat közben különleges gondosságot igényel; a horganyzott fém fészerek kiváló tárolóhelynek bizonyulnak strapabíró anyaguk, valamint a korróziónak és rozsdásodásnak való ellenálló képességük miatt.

 

Méret

A fém fészerek különböző méretekben kaphatók. Létezik kicsi, közepes vagy nagyméretű. Mekkorára van szükséged? Hány négyzetméterre van szükséged? Mekkora legyen a teherbírása?

Az, hogy mire használják a fészert, részben attól függ, hogy mekkora a mérete.

A kisebb fészerek jól használhatók kerti felszerelések és egyéb kellékek tárolására, míg a nagyobb fészerek lehetnek akár kiváló munkaállomások, vagy akár nagyobb járművek számára garázsként is funkcionálhatnak.

Mindezek és még sok más tényező is hozzájárul ahhoz, hogy meghatározzuk az igényeidnek tökéletesen megfelelő fém fészer méretét.

 

Stílus

Mit részesítesz előnyben a fém fészer stílusát illetően? Ha szereted a minimalista kialakítást, akkor válassz egy egyszerű vonalvezetésű fészert.

Ha azonban a modern stílusokat kedveled, akkor a fémes és modern megjelenést válaszd.

 

Méretek

A fém fészerek különböző méretekben és formában kaphatók. Lehetnek például kerekek, négyzet alakúak, téglalap alakúak, oválisak, hengeresek és más fajták.

Tudnod kell, hogy a fém fészer mérete nagy szerepet játszik annak eldöntésében, hogy mennyi helyet kap minden oldalon.

Ezen kívül a fém fészer magassága az, amely meghatározza a talajszinttől való távolságot, valamint egy másik fontos mérettényező az, hogy mennyire lesz könnyű felegyenesedni benne, amelyet szintén szem előtt kell tartanod.

 

Tartósság

Ez a tényező nagyban függ attól, hogy milyen fémből épül a fészer. Az acél tárolóhelyek például általában erősebbek, mint az alumíniumból készültek.

Ez azt jelenti, hogy jobban ellenállnak a zord időjárási körülményeknek, és hosszabb ideig tartanak.

 

Teherbírás

Mint azt korábban említettük, a másik fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni, a fém kamra vásárlásakor, az a teherbírás. A fém fészer teherbírása attól függ, hogy milyen anyagokból készül.

Az anyagválasztás függ a fészer teljes méreteitől is (azaz a hosszától, szélességétől és magasságától).

A fém tárolók árát a teherbírásuk is meghatározza. Többnyire a nehezebb fém fészerek drágábbak, mint a valamivel kisebb súlyúak, viszont tartósabbak is.

 

Összeszerelési idő

Az, hogy mennyi időbe telik a fészer összeszerelése, valószínűleg attól függ, hogy mennyire felhasználóbarát a termék.

Egyes fém fészerek bonyolult összeszerelési utasításokkal rendelkeznek, amelyek több órát vagy akár napot is igénybe vehetnek.

Más típusok viszonylag könnyen összeszerelhetők, és tökéletesek az első fészertulajdonosok számára.

 

 

Gyakran ismételt kérdések a kerti fém tárolóval kapcsolatban

Lehet-e fém fészereket festeni?

Előfordulhat, hogy valakinek tetszik egy adott fészermodell, de nem tetszik a szín, amiben épp árulják. Ilyen esetben nyugodtan átfestheted saját magad igénye szerint.

Van azonban néhány dolog, amit szem előtt kell tartanod. Biztosítanod kell, hogy kizárólag tiszta felületre vidd fel a festéket, mivel a szennyeződés tönkreteheti a festést.

Emellett ügyelj arra, hogy egyszerre ne vigyél fel túl sok festéket, mivel ez olyan légzsákokat hozhat létre, ami miatt a festék később leválhat.

Arra is nagyon oda kell figyelni, hogy milyen festéket használsz.

Szerencsére a legtöbb fémfesték meglehetősen strapabíró, de olyat kell találnod, amelyik különösen strapabíró, mivel egész évben ki kell állnia az időjárás viszontagságait.

Senki sem szeretné, ha folyamatosan festeni kellene a fészerét, ezért kell körültekintően választani, mielőtt munkához látsz!

 

Használjak előregyártott fém fészert, vagy építsek sajátot?

Kétségtelen, hogy a fészer építése szórakoztatóbb és kényelmesebb. Az előregyártott fém fészerekhez azonban számos előny is társul.

Először is, ezeket olyan szakemberek tervezik, akik legjobban értik a módját annak, hogy tartósak és erősek legyenek.

Olyan garanciával rendelkeznek, amely az élettartamukra vonatkozik. És ami a legfontosabb, hogy könnyebb telepíteni őket.

Ráadásul bármennyire is sokan szeretnénk saját fém fészert építeni, a legtöbbünknek egyszerűen nincs meg a felszerelése, a szakértelme, az ideje vagy az energiája egy ilyen mutatvány elvégzéséhez.

Ezért olyan népszerű lehetőség az előre gyártott fém fészer vásárlása. Persze, olcsóbb, ha magad készíted el, viszont ha az előregyártott fészer vásárlása mellett döntesz, akkor a pénznél sokkal értékesebb dolgot fektetsz bele… időt!

 

Hogyan mérjem meg a fém fészerem megfelelő méretét?

Először is el kell döntened, hogy kis, közepes vagy nagy fém fészert szeretnél. Ezután fel kell mérni azt a területet, ahová az új fészert tervezed elhelyezni.

Győződj meg róla, hogy a mérés tartalmazza a talpazat mélységét is. Ha ezt megtetted, 10-15%-kal több helyet kell hozzáadni, ugyanis számolni kell az esetleges bővüléssel.

 

Hogyan szigeteljem a fém fészeremet?

A szigetelés alapvető tulajdonság, amelyet a legtöbb fém fészer tartalmaz.

Télen segít megtartani a hőt a belső térben, nyáron kordában tartja a hőhatást, és egy kis akusztikai csillapítást ad, ami tökéletes azok számára, akik műhelyként használják.

Használhatsz habszigetelő lapokat vagy üveggyapotot. Mindkét lehetőség nagyszerűen működik, viszont különböző beépítési módszereket igényelnek.

A habszigetelő táblákat általában a falakra ragasztják, míg az üveggyapotot kívülről kell körbetekerni.

 

 

Következtetés

A fém kerti fészer az egyik legjobb megoldás, amely ma elérhető a kültéri tárgyak tárolására. Praktikusak, sokoldalúak és megfizethetőek.

Akkor is kiváló választásnak bizonyulnak, ha olyan helyen élsz, ahol szélsőséges hőmérsékleti viszonyok uralkodnak.

Szóval gyerünk! Válaszd ki a megfelelő fém tároló fészert az otthonod számára!