Anthurium warocqueanum – Királynő anthurium gondozása, szaporítása és metszése

Az Anthurium warocqueanum, más néven Királynő anthurium, lenyűgöző és dekoratív növény, amelyet hosszú, keskeny, sötétzöld levelei és fényes, színes virágai miatt kedvelnek.

Ebben a cikkben bemutatjuk a Királynő anthurium gondozását, szaporítását és metszését, hogy segítsünk neked a növény egészséges és gyönyörű megtartásában.

 

Közismert név Királynő anthurium
Fényigény Erős, közvetlen napfény
Öntözés Hetente háromszor
Hőmérséklet 20-30°C között
Páratartalom 70% vagy több
Talajtípus Jól vízáteresztő talaj
Talaj pH 6.6-7.5 között
Trágyázás Hetente, hígított
Átültetés Tavasszal
Metszés Virágzás után
Szaporítás Szárdugványok
Toxicitás Mérgező lenyelve
Érett méret Akár 6 láb (180 cm) magasra is megnő
Virágzás ideje Tavasz, nyár

 

 

Mi a különleges az Anthurium warocqueanumban?

Az Anthurium warocqueanum az Araceae növénycsaládba tartozik, és Kolumbia trópusi esőerdei hegyvidékén őshonos. Ezt a gyorsan növő évelő növényt sok növényrajongó vagy széleslevelű növénygyűjtő imádja, mivel a növény akár 1 méteresre is megnövő leveleket képes termelni beltérben.

A Queen Anthurium warocqueanum nevet a növény lenyűgöző megjelenésének köszönheti, amely képes uralni és feldobni a meglehetősen unalmas tereket és sarkokat.

Ez teszi hihetetlenül drágává mind a helyi, mind az online növénypiacokon. Az egészséges Queen anthurium növénynek erős és vastag zöld levelei lesznek, ezüstös-fehér erezettel. A növény ritka növénynek számít, ezért nagyon áhított dísznövény.

 

 

Anthurium warocqueanum gondozása

Fényigény:

Az Anthurium warocqueanum erős, közvetlen napfényt igényel, de délutáni árnyékban is jól érzi magát. Ügyeljünk arra, hogy ne tegyük olyan helyre, ahol a nap sugarai közvetlenül érhetik a leveleket, mert ez égési sérüléseket okozhat.

 

Öntözés:

A Királynő anthurium hetente háromszor öntözendő, de a talajnak soha ne engedjük teljesen kiszáradni. A túlöntözés elkerülése érdekében mindig ellenőrizzük a talaj nedvességtartalmát ujjbeggyel, mielőtt öntözünk.

 

Hőmérséklet:

Az ideális hőmérséklet 20-30°C között van. Télen ne engedjük a hőmérsékletet 15°C alá süllyedni.

 

Páratartalom:

Az Anthurium warocqueanum magas páratartalmat igényel, lehetőleg 70% vagy annál magasabbat. A páratartalom növelésére használjunk párásítót, vagy helyezzük a növényt nedves kavicsokkal teli tálca fölé.

 

Talajtípus:

A Királynő anthurium számára jól vízáteresztő talajra van szükség. Egy jó minőségű orchideaföld vagy kaktuszföld keveréke megfelelő választás.

 

Trágyázás:

Hetente egyszer, hígított folyékony műtrágyával etessük a növényt tavasszal és nyáron. Télen és ősszel ritkábban trágyázzunk.

 

Átültetés:

Tavasszal, amikor a növény aktív növekedési időszakban van, ültessük át egy nagyobb edénybe. Ügyeljünk rá, hogy az új edény alján megfelelő vízelvezetés legyen.

 

Metszés:

Az anthuriumot virágzás után érdemes megmetszeni, eltávolítva az elszáradt és sérült leveleket. Így segítjük a növény egészséges növekedését és virágzását.

 

Szaporítás:

Az Anthurium warocqueanum szárdugványokkal szaporítható. Vágjunk le egy egészséges szárat a növényről, és helyezzük nedves tőzegmohába vagy homokba. Tartsuk melegen és párásan, amíg a dugvány gyökeret nem ereszt.

 

 

Gyakran ismételt kérdések

Milyen gyakran kell öntözni az Anthurium warocqueanumot?

Hetente háromszor öntözzük, de a talaj nedvességtartalmát mindig ellenőrizzük ujjbeggyel, mielőtt öntöznénk.

 

Milyen talajtípusra van szüksége az Anthurium warocqueanumnak?

Jól vízáteresztő talajra van szükség, például orchideaföldre vagy kaktuszföldre.

 

Mikor kell átültetni az Anthurium warocqueanumot?

Tavasszal, amikor a növény aktív növekedési időszakban van.

 

Milyen hőmérsékletre van szüksége az Anthurium warocqueanumnak?

Az ideális hőmérséklet 20-30°C között van. Télen ne engedjük a hőmérsékletet 15°C alá süllyedni.

 

 

Ajánlott további cikkek

  1. A napraforgó gondozása, ültetése és előnyei
  2. A szegfű gondozása, virágzása és felhasználása
  3. A golgotavirág gondozása és jellemzői

 

Az Anthurium warocqueanum, vagy Királynő anthurium, különleges és dekoratív növény, amely megfelelő gondozással hosszú ideig dísze lehet otthonunknak. Kövesd a fent leírtakat a növény egészséges növekedésének és virágzásának biztosításához.

Ha további kérdéseid vagy kéréseid vannak a Királynő anthuriumról, ne habozz hozzászólni vagy megosztani a cikket a közösségi médiában!