Pillangóvirág jelentése és szimbolikája

Az egyik legkönnyebben termeszthető virágként tisztelt pillangóvirág (cosmos) szinte bárhová elültethető – a virágok valószínűleg rövid időn belül kikelnek.

Azonban csak azért, mert a pillangóvirág egyszerűen termeszthető, ez nem jelenti azt, hogy egyszerű a jelentésük. Íme néhány ennek a finom virágnak a sokféle jelentése közül.

 

 

Pillangóvirág jelentése

A „cosmos” szót spanyol papok adták a virágnak, akik eredetileg külföldi küldetésük során termesztették a virágokat. Tetszett nekik a virág szirmai, amelyek meglehetősen tekintélyesek és egyenletesen helyezkednek el.

Ennek eredményeként a „cosmos” nevet adták a virágnak, hogy szimbolizálja annak rendjét és harmóniáját az univerzum többi részével.

Ez a görög „cosmos” szó közvetlen származéka, amely világrendet jelent. A görögök úgy gondolták, hogy a természeti világ tökéletes harmóniában létezik.

A pillangóvirágnak több mint 20 faja ismert, de mindegyik a Compositae nemzetségbe tartozik. Ezek a fajok az Asteraceae család tagjai, amelybe a százszorszép, a napraforgó és az őszirózsa is beletartozik.

 

 

Mit szimbolizál a cosmos (pillangóvirág)?

A pillangóvirágokat gyakran a rend és a harmónia szimbolizálására használják, nagyrészt a virág harmonikus szirmainak köszönhetően.

A virág azonban a nyugalmat, a békét, az ártatlanságot és a szeretetet jelképezőnek is tekinthető.

A virág illata és élénk színe a leggyakoribb oka annak, hogy a virágot a békét és a teljességet szimbolizálónak tekintik.

Más jelentések közé a szerénység, az egyensúly, a szépség és az öröm tartozik. Ennek a virágnak a jelentése kissé megváltozik a színével. Érdekes módon egyesek úgy vélik, hogy a pillangóvirágok olyan embereket szimbolizálhatnak, akik nehezen tudnak nyilvánosan beszélni vagy más módon kifejezni a gondolataikat.

 

 

Mit jelent a vörös cosmos (pillangóvirág)?

A vörös pillangóvirág virágai általában a szerelmet és a szenvedélyt szimbolizálják.

 

Mit szimbolizál a sárga cosmos (pillangóvirág)?

Sok sárga virághoz hasonlóan a sárga pillangóvirág szimbolizálhatja a barátságot vagy akár a csekély szerelmet is, ami egy egyedülálló jelentés, amelyet sok más virágnál nem találsz.

 

Mit jelent a fehér cosmos (pillangóvirág)?

A fehér pillangóvirág virágai általában a tisztaságot és a hűséget szimbolizálják a romantikus szerelemben.

 

 

Mi a cosmos (pillangóvirág) kulturális jelentősége?

A Mexikóban őshonos pillangóvirág egy több mint 20 fajból álló nagy család. Olyan helyeken is megtalálható, mint Dél-Afrika és az Egyesült Államok, ahová az évek során importálták olyan helyekről, mint Argentína.

Ezeket a virágokat az első spanyol felfedezők Mexikóból hozták Spanyolországba az 1500-as években. Ezután a magokat összegyűjtötték és szaporították, mielőtt az 1800-as évek közepén egy termesztett fajtát az amerikai kertekbe vittek volna.

A spanyol kertészek is általában pillangóvirágokat termesztettek kertjükben küldetésük során.

A pillangóvirágoknak a díszítő értékükön túl számos gyógyászati felhasználása is van. Brazíliában a virágot régóta használják malária kezelésére.

Luteint is tartalmaz, amely erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

Közép- és Dél-Amerikában gyakran használják sárga festékforrásként, bár ez a modern időkben már nem annyira népszerű.

 

 

Mi a cosmos (pillangóvirág) tetoválás szimbolikája?

Általában a rend szimbólumának tekintik a pillangóvirág tetoválást, amely a szerénységet vagy a békét képviseli, különösen bizonyos helyzetekben.

 

 

Mikor kell adni valakinek pillangóvirágot?

A pillangóvirág a tökéletes virág, amelyet romantikus partnernek vagy szeretőnek ajándékozhatsz. Gyakran képviselik azt az elképzelést, hogy kéz a kézben sétáljanak együtt. Jelképezhetik az élet minden örömét, és különösen a szeretetet.

A pillangóvirágok gyönyörűek és díszesek is. Hagyományos házikerti növényként termesztik, gyönyörű vágott virágokat készítenek.

Október születési virágaként a pillangóvirágokat gyakran ajándékként használják az ebben a hónapban születésnaposok számára. A pillangóvirág egyben a második házassági évforduló virága is.

Alkalomtól függetlenül a pillangóvirág tökéletes ajándék, ha virágcsokorban adjuk. Ez az egyik legnépszerűbb virág az Egyesült Államokban, így neked sem lehet nehéz megtalálni!