Legjobb kültéri szolár lámpa – TOP 7

Nem kell többé sötétben élned! Nagyon egyértelművé vált, hogy a szolár lámpákban van a jövő. Nemcsak környezetbarátak, hanem költséghatékonyak, könnyen telepíthetők és energiatakarékosak is.

Hozz létre egy elegáns kerti utat, teremts hangulatot a hátsó teraszra, vagy csak egészítsd ki az udvarodat a szolár lámpákkal. Egy kis lágyságot adnak az udvarnak alkonyatkor, segítenek kiemelni a szép tulajdonságokat, sőt egy kis rejtélyt és romantikát kölcsönöznek a térnek.

Szükséged van valakire, aki segít a szolár lámpák kiválasztásában? Jó helyre jöttél. Ez az átfogó útmutató részletes áttekintést tartalmaz a legjobb kültéri szolár lámpákról, valamint hasznos vásárlási tippeket is nyújt.

 

 

Legjobb kültéri szolár lámpák

Ha nincs időd végigböngészni a lehetőségeket, akkor jó helyen jársz. Itt összegyűjtöttük neked a legjobb kerti szolár lámpákat, melyek bármelyik kertet csodás hellyé varázsolhatják.

Legtöbbje útjelző lámpa, de találsz falra szerelhető verziót is. Kattints a részletekért, ahol sok sok hasonló típust találsz.

 

Kép Termék Előnyök Ár
Jó választás

Polifach LED-es kerti Napelemes Lámpa 29,5cm

Polifach LED-es kerti Napelemes Lámpa 29,5cm
 • LED teshnológia
 • útjelző lámpa
 • Vízálló burkolat
Kattints ide az aktuális árért
Elegáns

Elegáns szolár lámpa

Elegáns szolár lámpa
 • LED
 • Leszúrótüskével
 • Szolármodul a fedelében
Kattints ide az aktuális árért
Gazdaságos

Leszúrható napelemes kerti lámpa, 10 db

Leszúrható napelemes kerti lámpa, 10 db
 • LED
 • 10 db-os csomag
 • Anyag: műanyag, fém
Kattints ide az aktuális árért
Napelemes lámpa kijelzővel szögletes műanyag Napelemes lámpa kijelzővel szögletes műanyag
 • LED
 • elegáns szögletes kivitel
 • útjelzéshez
Kattints ide az aktuális árért
Rabalux 8949 Mora szolár LED leszúrható lámpa Rabalux 8949 Mora szolár LED leszúrható lámpa
 • LED
 • Élettartam: 20 000 óra
 • egyedi útjelző lámpa
Kattints ide az aktuális árért
Happy Green szolár lámpa, 40 x 11,5 cm Happy Green szolár lámpa, 40 x 11,5 cm
 • LED
 • homokkő dekorációval
 • magasság 40 cm
Kattints ide az aktuális árért
Falra szerelhető

Napelemes 100 LED-es reflektor mozgásérzékelővel

Napelemes 100 LED-es reflektor mozgásérzékelővel
 • 100 LED
 • Mozgás és alkonyat érzékelővel ellátva
 • automatikus kikapcsolás
Kattints ide az aktuális árértMég több hasonló

 

 

MIÉRT SZOLÁR?

A szolár lámpáknak a legnyilvánvalóbb előnye az, hogy környezetbarát, a nap energiáját hasznosítja, nem pedig különböző nem megújuló forrásokat. Mindannyiunknak tennie kell a bolygónkért, és ez is egy remek módszer az energiafelhasználás csökkentésére.

További előnye, hogy lehetővé teszi, hogy bárhol elhelyezhesd a lámpákat az udvaron, mivel már nem kell figyelembe venni a konnektorok közelségét. A szolár lámpák általában kártyaméretű tartókkal rendelkeznek, amelyeket szinte bárhová el lehet helyezni, ahol csak el tudod képzelni őket.

Polifach LED-es kerti Napelemes Lámpa 29,5cm

 

A napelemek javulása az évek során jobb energiafelhasználást eredményezett, amelyek árnyékos területeken vagy felhős, téli időben is képesek tárolni és használni a kibocsátott napfényt.

Ez azt jelenti, hogy a fények még a sötét téli éjszakákon is kigyulladnak, bár nem biztos, hogy addig tartanak, amíg nyáron.

A szolár lámpák az évek során hosszú utat tettek meg azoktól a rövid életű, halvány fényektől, amelyek egykor voltak. Rengeteg előrelépés történt az iparban, beleértve a LED-izzók beépítését.

Ma már gyakrabban használnak LED izzókat, amelyek több fényt és kevesebb hőt adnak ki, ezért kevesebb energiát igényelnek a működésükhöz.

A kültéri szolár világítás használható mozgásérzékelőként, éjszakai veszélyek észlelésére, egy út megvilágítására vagy egyszerűen a hangulathoz a békés hátsó udvari tartózkodás során.

Ha többet szeretnél tudni a szolár lámpák működéséről, olvasd el az alábbi cikünket!

 

 

Izzók típusai

Technikailag bármilyen kültéri izzót lehet használni napkollektorral a napelemes kültéri világítás létrehozásához, azonban az a fajta, amely jelenleg a napenergia könnyűipar összes többi részét felülmúlja, a LED-es lámpák. A LED-es lámpák dominálnak az iparban, mivel tartósak, energiatakarékosak és költséghatékonyak.

 

Mik azok a LED lámpák?

A LED a fénykibocsátó diódát jelenti. Ezek a lámpák irányítottak, vagyis meghatározott irányban bocsátanak ki fényt, ellentétben a hagyományos izzólámpákkal, amelyek minden irányba bocsátanak ki fényt.

Ezenkívül az elődeiktől eltérően nagyon kevés hőt adnak le, ami sokkal megfizethetőbbé teszi a működésüket, így jó választásnak bizonyulnak az egész napos működtetéshez.

A LED-lámpák költséghatékonyságuk miatt egyre népszerűbbek a házban való, valamint kültéri használatban is. Az emberek szeretik őket, ünnepi dísznek sem utolsók, hiszen rengeteg színben elérhetők!

Már nem kell a villanykörte üvegét beszínezni ahhoz, hogy színes fényt kapj, mivel ezek az izzók saját színárnyalatokat hozhatnak létre, de még ami ennél is lenyűgözőbb, hogy egyesek még wifi-vel is csatlakoztathatók, és az okos otthon (vagy kert) részeként működhetnek okostelefonon keresztül.

 

 

SZOLÁR LÁMPA OPCIÓK

A kültéri napelemes lámőák kiválasztásakor sokféle lehetőség áll rendelkezésünkre. Az összes legnépszerűbb opciót az alábbiakban ismertetjük, így láthatod, melyik felel meg legjobban az igényeidnek.

 

Kiemelő fények

Bár ezek a lámpák nem éppen fényesek, de biztosan szépek. A kiemelő lámpák olyan sötét területeken vannak elhelyezve, amelyekre éjszaka fel akarjuk hívni a figyelmet.

Feltekerheted őket a fákra, fellógathatod a terasz fölött, vagy elszórhatod a lámpákat az egész kertben. Hangulatot teremtenek, de nem sok fényt adnak.

A kiemelő fények szórakoztató színekben vagy formákban kaphatók, például pillangók, madarak és akár virágok formájában is. A háló, a könnyű húrok és a kapcsolódó rajzok mind többféle színárnyalatban és színváltó változatban elérhetők.

Nagyon megfizethetőek, azonban nem szoktak szuper tartósak vagy időjárásállóak lenni. Emiatt télen érdemes bevinned őket.

 

Szolár ösvény lámpák

Az egyik legnépszerűbb típusú szolár lámpa a napelemes változat. Ezeket a lámpákat rendkívül könnyű felszerelni, mindössze annyit kell tenned, hogy lehelyezed őket a kívánt helyre.

Leggyakrabban arra használják őket, hogy megvilágítsák a sétányokat, kijelöljék az úttesteket és a kerti utakat. Az útlámpák önálló művészi megnyilatkozások is lehetnek az udvaron, amelyek elegáns és díszes változatokban is kaphatók.

Rengeteg lehetőség közül lehet választani, hiszen nagyon népszerűek. Akár olyan szolár lámpákat is találhatsz, amelyek szórakoztató csillagalakokat és spirális formákat vetítenek ki az általuk megvilágított utakon.

Szinte az összes napelemes lámpa időjárásálló és ezért tartósak. Viszont épp emiatt drágábbak is, de még mindig a megfizethető kategóriába tartoznak.

 

Napelemes munkalámpák és reflektorok

A munkalámpák és a reflektorok általában a legdrágább választásnak bizonyosulnak a sokoldalúságuk és fényességük miatt. Noha ezek felhasználhatók az út megvilágítására, inkább az otthonok homlokterének fókuszált megvilágítására, a víztestekre és a szobrok kivilágítására használják őket.

Rendszerint külön napkollektorral rendelkeznek a jobb használhatóság érdekében – vagyis a panelt a lámpáktól elkülönítve szerelhetik fel, így kihasználhatják a rendelkezésre álló legjobb világítás előnyeit.

Azok a helyek, ahol általában ilyenek vannak felszerelve, általában a legtartósabb napenergia-megvilágítási lehetőségek. Gyakran időjárásállóak, UV-védelemmel rendelkeznek, és hosszú garancia biztosítja, hogy működőképesek maradjanak.

 

 

KÜLTÉRI SZOLÁR LÁMPA TULAJDONSÁGOK, MELYEKET ÉRDEMES MEGFONTOLNI

Most, hogy tudod milyen típusú szolár fények léteznek, gondold át a funkcióikat. Gondold át, hogy milyen célra van szükséged rájuk, mi tenné kényelmessé a használatukat, és hogy Neked mi a fontos.

Az első szempont, amelyet figyelembe kell venni, hogy szeretnél-e erős, hangsúlyos fényeket, vagy inkább a világos és halvány üzemmódú fényeket preferálod. Az utóbbi lehetőség a legkényelmesebb, így a világítás sokoldalú marad. Ha azt szeretnéd, hogy kiemelő fényként működjön a lámpa, kapcsold át gyenge megvilágítású üzemmódba. Ha reflektorfényként kívánod használni, kapcsold be a világos módot.

A következő megfontolandó dolog a fény akkumulátorának élettartama. Egyes lámpák több napenergiát tartalmazhatnak, mint mások, ami azt jelenti, hogy az éjjel is tovább fognak világítani. Ha a lámpa akkumulátora gyenge, valószínűleg kevesebb lesz az üzemideje.

Kiváló módja, hogy meghosszabbítsd kültéri lámpák akkumulátorának élettartamát, ha több újratölthető elemet is beszerzel. Az a legjobb, ha a cég, amelyektől a lámpákat vásárolod, automatikusan bizttosítja ezeket az elemeket.

Amire még oda kell figyelni a kültéri lámpa vásárlásakor: a garancia. Azok a vállalatok, amelyek garanciát vállalnak a lámpáikhoz, azt jelentik, hogy hisznek termékükben, és biztosak abban, hogy működni fognak. Ne elégedj meg egy opcióval csak azért, mert olcsó, mert előfordulhat, hogy ötször kell majd újat vásárolnod, ami helyett megvehetted volna már rögtön a drágább, minőségibb terméket.

 

 

Rabalux 8949 Mora szolár LED leszúrható lámpa, fekete

 

HOGYAN VÁLASZD KI A LEGJOBB SZOLÁR LÁMPÁT AZ UDVARODBA

Ha még mindig szükséged van némi segítségre a lámpa kiválasztásában, vedd figyelembe az alábbi kérdéseket. Remélhetőleg a segítségükkel el tudod dönteni melyik a legjobb számodra!

 

Milyen funkciót szeretnél ellátni a lámpáiddal?

Fontold meg, milyen területeket szeretnél megvilágítani. Ha a hátsó verandát vagy az udvaron található néhány fát, akkor használj hangsúlyos fényt. Ha azt szeretnéd, hogy a fény kiemelje a ház elejét, nézz meg néhány reflektorfényt. Ha a kerten át vezető utat szeretnéd megvilágítani, válassz útjelző lámpát.

Ez csak néhány funkciói a kültéri lámpáknak. Biztonsági lámpákként, és dekorációként is jól működnek. Az a funkció, amelyet a lámpákkal szeretnél elérni, az egyik legfontosabb dolog a lámpa megvásárlásakor.

 

Szükséged van egész évben világításra?

Nem minden napenergiával működő lámpát terveztek egész éves használatra. Egyes lámpák vízállóak, időjárásállóak és védettek az UV-sugaraktól, míg mások hamar tönkremennek az időjárás viszontagságaitól. A vásárláskor ezt is figyelembe kell venned.

 

Hol szeretnéd elhelyezni a lámpát?

Gondold át, milyen kültéri helyre szeretnéd helyezni a lámpákat. Egyes lámpák sokoldalúbbak az elhelyezésüknél, mint mások. Ellenőrizd, hogy a lámpa megfelelő-e az adott helyre. Ügyelj arra is, hogy átnézd a helyet, ahová be akarod helyezni őket, és bizonyosodj meg arról, hogy megfelelő mennyiségű fényt kapnak a lámpák.

 

Mennyi napfény jut az udvarra?

Bár a jó minőségű napelemek árnyékos területeken és felhős napokon is tölthetnek, akkor töltődnek a legjobban, ha sokáig éri őket a direkt fényt.

Ha csak árnyékos részek vannak az udvaron, keress olyan termékeket, amelyek gyenge fényviszonyok mellett is töltődnek. Néhány kültéri szolárlámpa még levehető töltőpanellel is rendelkezik, de ezek sokkal drágábbak.

 

 

MI ALAPJÁN VÁLASZTOTTUNK

Számtalan szabadtéri lámpa áll rendelkezésünkre a piacon, így az ezeken keresztül történő válogatás nem volt egyszerű feladat. Azt tapasztaltuk azonban, hogy az ebben az útmutatóban áttekintett lehetőségek tagadhatatlanul felülmúlják az összes többi rendelkezésre álló lámpát. Ezek a legjobbak, legnépszerűbben.

Olyan kültéri lámpákat kerestünk, amelyek számos különféle igényt kielégítenek, függetlenül attól, hogy az emberek reflektorfényt, útfényt vagy kiemelő fényeket keresnek-e, és hajlandók-e prémium árat fizetni, vagy sem.

Megtaláltuk a legjobb, legsokoldalúbb, legerősebb kültéri szolár lámpákat és még sok mást. Ha viszont tényleg a legeslegjobbat szeretnénk kiválasztani, akkor csak egy nyertes lehet.

 

 

A KÜLSŐ SZOLÁR LÁMPÁK KRÉMJE

Az abszolút kedvenc kültéri szolár lámpáink a Polifach LED-es lámpái voltak. Ezek a könnyen használható lámpák a legnépszerűbb, és a kiváló besorolásúak a piacon. Tartósak, időjárásálló és vízálló típusok, így tudjuk, hogy ezek a lámpák nem mennek hamar tönkre.

Természetesen, ha reflektorfényt vagy kiemelő fényeket keresel, próbáld ki az ebben az útmutatóban áttekintett további lehetőségek egyikét. Minden áttekintett kültéri lámpa kiváló minőségű, így biztos lehetsz benne, hogy nem nyúlsz mellé a vásárlással.