Legjobb Fészekhinták 2023-ban – Gyerekeknek és az egész családnak

A fészekhinta vagy a repülő csészealj hinta, bárhogy is nevezzük, valóban nagyszerű szórakozási mód gyermekeink, vagy nekük.

De hogyan találjuk meg a legjobb fészekhintát? Mielőtt megosztanánk veled a praktikus vásárlási útmutatót, foglaljuk össze, hogy mi is valójában ez a fészekhinta.

Különböző típusú hinták állnak rendelkezésre a piacon. A fa hinták meglehetősen népszerűek a szabadtéri szórakozás és a kellemes lengő kalandokhoz.

De a fészekre hasonlító modellek minden fajta közül azok, amelyek a leginkább gyerekbarát típusok.

 

 

A mi kedvcenceink

Szerkesztő ajánlja
Fészekhinta - sátorral vagy sátor nélkül
Fészekhinta – sátorral vagy sátor nélkül
 • stabil, habbal borított fém keret
 • állítható felfüggesztő kötelek
 • sátorral és sátor nélkül is elérhető
 • két méretben és színben választható
Legjobb ár / dizájn
Zolta Makramé Fészekhinta 80cm
Zolta Makramé Fészekhinta 80cm
 • Modern és letisztult megjelenés
 • kiváló minőség, strapabíró anyagból
 • Anyaga: pamut és fém
 • Terhelhetősége: 150 kg
 • Ülés átmérője: 80 cm
Legjobb prémium
Ecotoys Play acélvázas Fészekhinta 100cm
Ecotoys Play acélvázas Fészekhinta 100cm
 • erős acélcső keret, lágy habbal borítva
 • kényelmes, nagy ülőfelület – 100cm átmérőjű
 • időjárásálló, tartós anyag
 • 1 vagy 2 ponton rögzíthető felfüggezstő kötelek
 • Teherbírása: 150kg

 

 

Mi a Fészekhinta?

Egy fára akasztható hinta, amely fészek alakú szerkezetre épül.

Ennek a hintának a legjobb része a elbirási képessége. Más hintákkal ellentétben, egyszerre egynél több gyermek is élvezheti lengő mozgását. Ez a modern Fészek hinta számos fajtában kapható. Ráakaszthatod egy faágra, míg más hinták erős álványszerkezettel vannak ellátva.

Bár a gyerekek imádják, a felnőttek is élvezhetik a szórakozást, ha a súly megengedi!

A fészek alakú hinta kétségkívül remek szórakoztatás gyermeke számára.

 

 

 A legjobb Fészekhinta  – TOP lista

Most már tudsz néhány alapvető részletet a legjobb hintafészek modellekről.

Azonban, mi már elemeztük a piacot, és a könnyű vásárlás érdekében megtaláltuk a 3 legjobb hintafészek modellt.

 

Fészekhinta sátorral – több színben és méretben

TOP választás
10/10 Értékelés

A gyerekek biztosan élvezni fogják a pihenést és játékot ebben a hintában. A fészekhinta egy fém keretből áll, ami lágy habbal van borítva, így biztonságos és kényelmes. A kötelek hosszúsága állítható, így mindenki megtalálhatja a számára tökéletes beállítást.

A hinta két különböző színben és méretben elérhető és választhatsz hozzáillő sátrat is, amivel még kényelmesebbé teheted. 

Ha szuper egyedi fészek hintát szeretnél, próbáld ki az Alinda kínálatából függőfotelsátor hintát, mert egyszerre sátor és hinta is. A gyerekek nyáron beköltözhetnek ebbe az egyedülálló hintába, ahol árnyékban elbújva olvashatnak, rajzolhatnak, vagy csak élvezhetik a hintázást! Még egy összekötő ajtóval is rendelkezik, amely lehetővé teszi számukra, hogy elbújjanak a hintában vagy bezárják a napsugarak elől.

A fészekhinta három különböző helyen, két kötéllel csatlakozik egy fához, maga a sátor pedig a törzshöz. A gyerekek óvhatják a szemüket a naptól, élvezhetik a hűvös szellőt, és távol maradhatnak a rovaroktól a saját kis rejtekhelyükön.

Még jobb, hogy a hinta akár 100kg-ot is képes elbírni, így több gyermek számára is biztonságos lehetőség. Amúgy több méretben választható.

Végül a sátor része leválasztható, így a gyerekek csak a hintát használhatják sátor nélkül, ha úgy tetszik. Az univerzális függesztőkötél bármire akasztható, beleértve a fákat, a játszószetteket vagy akár beltérben is, ha úgy tetszik.

Nagyszerű nyári ajándék ez a gyermekek számára, különösen azok számára, akik könnyen megégnek vagy túlmelegednek.

 

 

Zolta Makramé Fészekhinta 80cm – fészekhinta 150 kg teherbírással

Legjobb dizájn
10/10 Értékelés

Modern és letisztult megjelenésű, kiváló minőségű fészekhinta! Bármely terasz vagy kert nagyszerű és praktikus dekorációja és szórakoztató központja lesz.

A tartós anyagoknak és a nagyszerű kivitelezésnek köszönhetően hosszú időn át szolgál majd, és mindenkinek kiváló szórakozást fog nyújtani.

Az erős fém vázat, minőségi pamut anyag borítja. 

Elegáns megjelenése mellett, egy nagyon strapabíró hintáról van szó, mely akár 150 kg-ot is elbír. Hátrányként talán a fészek átmérője hozható fel, ami esetében 80cm.

 

 

Ecotoys Play acélvázas Fészekhinta 100cm

Legjobb választás
10/10 Értékelés

Az Ecotoys Play egy acélcsövekből összeállított kerettel rendelkezik, melyet lágy habbal borítottak be. A keret ezáltal el van rejtve az anyag alatt, így 100%-ban biztonságossá téve!

A 100cm átmérőjű hinta nagy ülőfelülettel rendelkezik, mely erős és tartós anyagból készült, így ellenállva az időjárási viszontagságoknak, illetve ezáltal lesz strapabíró.

A hintát két vastag 10mm vastagságú kötéllel lehetséges felszerelni, mely akár egy, de két ponton is rögzíthető/felfüggeszthető. A kötelek hossza az egyéni igény szerint állítható, így mindenki megtalálhatja a számára tökéletes beállítást.

 

 

Miért imádják a gyerekek a Fészekhintát?

A gyerekek több okból is kedvelik a fészekhinta ezen változatát.

Az egyik ok a csoportos játék lehetősege. Mérettől és teherbírástól függően egy fészekhinta 2-3 gyereket is elbír.

Izgalmas és kellemes játszani a hintában. A gyerekek ülhetnek, olvashatnak, állhatnak vagy akár játékokat is játszhatnak csoportosan a fészekhintában. Biztonságos és gyerekbarát kialakitással rendelkezik. Megbizható, ezért imádják a szülők, sőt engedhetik gyermekeiket játszani gátlások nélkül.

A gyerekeknek tervezett fészekhintával különböző mozgásokra lesz képes gyermeke, mint például az előre-hátra lengés, pördülés vagy mindkét művelet egyidejű végrehajtása.

A fészekhinták hordozhatóak, beltérben és kültérben is felszerelhetők. A gyerekek nagyon kedvelik őket, mert szinte bármikor és bárhol használhatják örömöt fakasztva. Többhelyszínes, pont ezért válik a legkedveltebb termékké.

Lehetővé teszi, hogy fizikailag aktív maradjon használója. A gyerekek általában élvezik a fizikai tevékenységeket és ez a hinta segíti őket abban, hogy csoportos testmozgást vigyenek végbe biztonságban. Megtanulhatnak biztonságosan és megbizhatóan hintázni.

Ezek a hinták színesek. A gyerekek oda vannak a színekért és az egyszerű szórakozás kavalkádja iránt. A gyerekek élvezhetik szüleikkel a játékot, vagy akár tökéletes mesemondó helyszín is lehet mozgásának köszönhetően. Talán e termék tiszta öröme vonzza a gyerekeket.

 

 

 

Hogyan válasszuk ki a legjobb fészek hintát- vásárlási útmutató

A Redswing elnevezésű fészekhinta.

Most megmutattuk, hogy milyen is a legjobb fészekhinta kínálat fenőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Furcsa módon ez még nehezebbé teheti a választást- Hogyan is válassz a sok ígéretes lehetőség közül?

Összeállítottuk ezt a praktikus vásárlói útmutatót, amely végig vezet majd a kiválasztási folyamaton. Mire elolvasod, amely modell mellett döntöttel, már csak apró kétségek fognak felmerülni benned.

 

Teherbíróképesség / Súlykapacitás

Ha nem ellenőrzöd hintád teherbíróképességét, számtalan problémába ütközhetsz és súlyos sérüléseket is szenvedhetsz.

Ez különösen fontos, mert a hinták állandó mozgásban vannak, így ha nem stabilak vagy rosszul vannak felszerelve, akkor a gravitáció és a sebesség együttes hatása csúnya balesetet eredeményezhet.

Általános szabály a következő: adj plusz 13- 18 kg-ot a súlyodhoz, hogy biztos legyél a testi épségedben.

Ez fogja biztosítani a hinta sértetlenségét- ha túl közel vágod, akkor megerőlteted a termék köteleit és tartószerkezetét, veszélyeztetve annak hosszú élettartalmát.

Vedd figyelembe a kiválasztott fa bíróképességét, amelyre a hintát akarod rögzíteni!

A keményfák, mint a tölgy, a platán vagy a bükk, masszívak és nagy terhelési kapacitással rendelkeznek- így kiváló jelöltek a hintának.

Mástrészt kerüld a könnyen hasadó fákat, mint a fűz vagy a nyár- ezek nem bírják a huzamosabb terhelést.

Keress egy olyan ágat, amely nem éles szögben helyezkedik el- ez megnehezítheti a hinta elhelyezését és megkockáztatja a hevederek lecsúszását az ágról.

A legfontosabb, hogy az ágnak a minimum 21 cm átmérőjűnek kell lennie és nem mutathatja jeleit repedésnek vagy korhadásnak.

A legalább 26 cm távolságot is figyelembe kell venni mindkét oldalon. Ez kiküszöböli az ütközés kockázatát a környező építményekben, bútorokba vagy növényzetbe.

 

Felépítés / Anyagok

Ne feledd, hogy a hintád kint a szabadban használható. Ez azt jelenti, hogy úgy kellett megtervezni, hogy ellenálljon a hő, szél, eső és nedvesség folyamatos megpróbáltatásainak.

Ezt a kritériumot szem előtt tartva, keress víz-, UV- és penészálló anyagokból készült termékeket.

A legjobb, minden időjárásnak ellenálló szövet általában szintetikus, mint például textilén és a nagy sűrűségű politilén műanyag.

Arra is ügyelj, hogy a fokozott alátámasztás érdekében erős kerettel ellátott hintát válassz!

A listánkba szereplő opciók többsége acél vagy fém kererttel rendelkeznek, amelyek nemcsak tartósak, de ellenállnak az erőteljes használatnak.

Bár a váznak szilárdnak, az ülésnek viszont kényelmesnek kell lennie. Gondolj csak bele, milyen érzés hosszabb ideig ülni a hintán- nem akarsz lüktető farokcsonttal végezni.

Ezt megemlítve olyan terméket kell, hogy keress, amely jelentős párnázattal rendelkezik a tested számára. A hátad és feneked ráér megköszöni később!

 

Karbantartás

Hintád minősége a szabadban eltöltött huzamosabb idő után elkerülhetetlenül roncsolódik, ezért célszerű időközönként ellenőrizni!

Ügyelj arra, hogy nincsenek- e kopott kötelek vagy hevederek, repedések az üléseken, és nem- e gyengült meg a tartó faág.

Idálisan, egyszer egy hónapban ellenőrizni fogod, annak érdekében, hogy kicserélhesd az elhasznált részeket- ne várd meg a hinta hibás működését, ha meg lehet előzni ezt.

Mint minden terméknél, a karbantartás kulcsfontosságú!

 

 

Tippek a fészekhinta kiválasztásához

1. Keress egy erős fát!

Ügyelj arra, hogy a választott faág legalább 8 hüvelyk (21 cm) átmérőjű legyen.

Győződj meg arról is, hogy a fa egészséges, nem hasad, nem korhad. A fa szilárdsága ugyanolyan fontos, mint maga a hinta súlya.

 

2. Hagyj megfelelő helyet

Fontos, hogy legalább 26 cm távolságot hagyj a hinta mindkét oldalán.

Ne felejtsük el, hogy a fahinták mozgó tárgyak, amelyeknek sebessége és súlya elég nagy.

Ha nem veszed figyelembe a lengés ívét, és nem hagysz elegendő helyet neki, még a végén fadarabbal találod össze magad, ami sérülésekhez vezethet!

 

3. A karbantartás kulcsfontosságú!

Mint minden terméknél a karbantartás kulcsfonotsságú. Minden hónapban ellenőrizd hintádat, nincsenek-e gyenge pontjai, repedések az ülésen vagy kopott tartókötelek.

Ha túl sokáig vársz az ellenőrzéssel és továbbra is terhelés alá veted a hintát, ami amúgyis már egy meggyengült darab, komoly baleseti helyzetet idézhet elő.

 

 

GYakran ismételt kérdések a fészekhintval kapcsoltban

Hogyan rögzíthetsz hintát egy fához?

1. Keress egy egészséges fát, ami nem ad jelét betegségeknek, gombának vagy korhadásnak.
2. A tartó rész, amire a hintát fogod akasztani, vízszintesnek kell lennie, de nem kell tökéletes legyen. Az ágnak legalább 8 hüvelyk (21 cm) átmérőjünek kell lennie ahhoz, hogy elegendő ellenállást és erőt fejtsen ki.
3. Keress egy olyan ágat, amely legalább 10 hüvelyk (26 cm) távolságra van a talajtól, hogy elegendő íved legyen ki a lengéshez.
4. Amikor a köteleket az ághoz rögzíted, tartsd azokat közel a fához, de túlságosan sem, mert az balesetet idézhet.
5. Győzödj meg arről, hogy a leszállás is biztonságosan végrehajtható és nincsenek kövek, gyökerek vagy egyéb veszély a közelben.

Hogyan állítsam be az ideális méreteket?

Ez attól függ, hogy ki fogja használni a hintát. Áltában az ülés legalább 44 cm hosszú, 21 cm széles és 3 cm mély legyen.

Elég erős a faág a hintához?

Ahhoz, hogy megállapítsd képes lesz elbírni a hintát egy faág, az általános szabály az, hogy keress egy olyan ágat, aminek az átmérőlye 21 cm.

Mindenképp ellenőrizd ha látsz-e repedéseket vagy hasadásokat a fatörzsön, elhalt vagy logó faágakat és elhaló részeket. Ha a fenti lista minden pontját betartod, akkor nem szabad problémákba ütköznöd.

Felfoghatom a hintát két fa közé?

Igen- de csak akkor, ha a két ág teljesen vízszintesen áll, tegyél be közéjük egy gerendát, majd a hintát erre a szerkezetre rögzítsd.

Ne feledd, hogy minden ágnak legalább 21 cm átmérőjűnek kell lennie.