Vitorlavirág jelentése és szimbolikája

A vitorlavirágok népszerű szobanövények, mert jól érzik magukat az átlagos otthonokban. Gyenge fényviszonyok között is megélnek, de a legjobb, ha naponta legalább 12 órán át ablak közelében vagy mesterséges megvilágítás mellett tartjuk őket.

A békeliliom az egyik legnépszerűbb növény, mert számos szimbolikus jelentést és üzenetet hordoz. Mit jelent a béke liliomod?

Ebben a bejegyzésben elmerülünk a vitorlavirág gazdag jelentésében és szimbolikájában, hogy segítsünk igazán megérteni a növényt.

 

 

Vitorlavirág jelentése

A vitorlavirág az egyik legnépszerűbb növény Amerikában. Már az ókor óta a béke szimbólumaként használják, és gyakran látni őket temetéseken vagy kórházi szobákban, hogy segítsenek nyugalmat és derűt árasztani.

A növény bonyolult levelei úgy néznek ki, mintha kezek nyúlnának felfelé, ezért néha “gyöngyvirágnak” vagy “kéztartó virágnak” is nevezik.

A virág jelentése és szimbolikája már a nevében is megtalálható. A béke liliom (Peace Lily) a latin “pax” szóból származik, ami “békét” jelent.

A viorlavirág a Spathiphyllum nemzetség tagja, amely az Araceae családba tartozó virágos növények mintegy 47 faját foglalja magában. Ezeket a növényeket általában spathi, illetve békeliliom néven emlegetik.

A békeliliom tudományos neve Spathiphyllum cochlearispathum, amelyben a “spatha” a spathát, a phylum pedig a levelet jelenti. A név azért kapta ezt a leírást (és Frederik Michael Liebmann írta le először), mert a virágnak kanálszerű vagy homorú porzója van.

 

 

Mit szimbolizálnak a vitorlavirágok?

Ennek a növénynek a levelei általában zöldek, fehér csíkokkal vagy foltokkal, amelyek a tisztaságot és az ártatlanságot szimbolizálhatják – két olyan gondolatot, amelyet gyakran a fiatalsággal társítanak.

A békeliliom erőteljes spirituális szimbólum lehet annak, aki belső békét keres. Gyakran társítják a buddhista kultúrákhoz és azokhoz az emberekhez, akik bölcsességet keresnek az életükben.

A béke liliom szimbolikája a szerencse jelképétől a jó szerencse jelképéig terjedhet, és azt is jelképezheti, hogy valaki képes harmóniában élni önmagával és a körülötte élőkkel.

 

 

vitorlavirág

Mi a vitorlavirág kulturális jelentősége?

A béke liliom egy népszerű szobanövény, amely már az 1800-as évek óta ismert. A béke liliomnak számos fajtája létezik, de egy dolog közös bennük: hosszú zöld leveleik és fehér virágaik.

A béke liliom a béke és a jólét szimbóluma. A növényt évszázadok óta használják vallási szertartásokon, hogy Jézus Krisztus feltámadását jelképezze. A legenda szerint, ha levágunk egy levelet a békeliliomról, az 24 órán belül visszanő.

 

 

Mi a vitorlavirág tetoválás szimbolikája?

A béke liliom tetoválás mögött rengeteg szimbolika áll. A virág hagyományosan a buddhizmushoz és a hinduizmushoz, valamint a japán kultúrához kapcsolódik. Gyakran használják a tisztaság vagy a megvilágosodás jelképeként.

Egyesek úgy vélik, hogy a béke liliom tetoválás a szépség és az élet szimbóluma, míg mások úgy értelmezik a béke liliomot, mint a természet azon képességét, hogy helyreállítsa az egyensúlyt a pusztítás után.

Vannak, akik azért tetováltatják magukra a béke liliomát, mert az emlékeztetheti őket arra, hogy egy szerettük elhunyt.

A béke liliom a belső béke és gyógyulás szimbóluma, miközben a belső szépséget is képviseli. Sokféle jelentés tulajdonítható ennek a szép virágnak, de egy biztos: gyönyörű kiegészítője bármely tetoválásnak.

 

 

Mikor adjunk valakinek vitorlavirágot?

A béke liliom egy olyan növényfajta, amelyet gyakran használnak virágdíszekben, hogy az élet szépségét és nyugalmát szimbolizálja. Mint ilyen, a béke liliom az érzelmek és érzések megnyugtatásának, valamint az általános boldogság elősegítésének szimbolikájává vált.

 

A békeliliom a feng shui számára is kiváló választás, mivel a pozitív energia növelésével segíthet egyensúlyt teremteni és csökkenteni a stresszt. Csodálatos virág szimpátiaajándékként vagy gyógyulási ajándékként is.