Petúnia jelentése és szimbolikája – Mikor adjuk valakinek?

A finom, szívós virág, a petúnia gyakran látható függőkosarak díszeként, vagy ablakládákból és más edényekből lezuhanó kaszkádként.

Általában egynyári növényként termesztik, de a petúnia egyes területeken valójában évelő növény – általában, amíg védve van a kemény fagyoktól.

A petúniát általában cserepes növényként ajándékozzák, de a petúnia a szabadban és a beltérben is termeszthető. Nem a leggyakoribb választás, ha csokrokról és hivatalos elrendezésekről van szó, de ha cserepes növényként adják, a petúnia olyan virág, amely mély szimbolikát hordoz a címzett számára.

A következőket kell tudd.

 

 

Petúnia jelentése

A petúniák a Solanaceae családba tartozó virágok. Dél-Amerikából származnak. Ez a család nagy, és más növényeknek is otthont ad, amelyek meglephetnek – többek között a paradicsom, a dohány és a chilipaprika. A petunia nagyon hasonlít a dohányra, innen kapta a növény a közismert nevét.

A petúnia név az aboriginal “petun” elnevezésből származik, ami szabad fordításban “dohányt jelent, amelyből nem lehet jó füstöt csinálni”.

 

 

Petúnia

Mit szimbolizál a petúnia?

A petúniának többféle jelentése van, amelyek közül több egymásnak ellentmondó is lehet. Ahogy az várható volt, ez gyakran zavart okoz a címzettek körében!

A virág jelentése azonban nagyban függ az alkalomtól, valamint az ajándékozott és az ajándékozó közötti kapcsolattól. A virág jelentését a virág színe is befolyásolhatja.

A petúnia leggyakoribb jelentései közé tartozik a megnyugtató természet, a harag és a düh.

A harag és a neheztelés gyakori témái ennek a virágnak, ha olyan valakinek adjuk, akivel nemrégiben veszekedtünk. Azonban a virágot olyan valakinek is adhatjuk, akivel több időt szeretnénk együtt tölteni – megnyugtatónak és békésnek találjuk a társaságát.

Egyes körökben a petúnia azt is szimbolizálhatja, hogy soha ne veszítsük el a reményt. Ennek a virágnak a jelentése ismét elsősorban a színétől függ.

 

Mit jelent a piros petúnia?

Mint sok más piros virágfajta esetében, a piros petúnia általában a szenvedélyes szerelmet szimbolizálja.

 

Mit képvisel a rózsaszín petúnia?

A rózsaszín petúniák általában olyan dolgokat szimbolizálnak, mint a nőiesség, valamint olyan kapcsolódó témákat, mint az anyai szeretet, a nemesség és az együttérzés.

 

Mit jelképez a sárga petúnia?

A sárga petúnia a barátságot, a bizalmat és a szimpátiát jelképezi, de a valakit irántunk érzett mély tiszteletet is kifejezheti.

 

petúnia_

Mit jelent a lila petúnia?

A lila petúniák a fantáziát, a bájt és a titokzatosságot szimbolizálják. Ez a virág titokzatos, szeszélyes konnotációkkal bír, de a kecsességet és az ékesszólást is jelképezheti.

 

Mit képvisel a kék petúnia?

A kék petúnia általában a békességet és a meghittséget szimbolizálja. Jelképezhet azonban mély bizalmat is, amelyet két vagy több ember oszt meg egymással.

 

Petunia

Mit szimbolizál a fehér petúnia?

A fehér petúnia az ártatlanságot és az igazságot szimbolizálja. Ugyanakkor a méltóságot és a bizalmat is jelképezhetik.

 

 

Mi a petúnia kulturális jelentősége?

A petúnia egy díszvirág, amelyet általában arra használnak, hogy színt vigyen a tájba. Gyakran adták és használták díszítésként a viktoriánus esküvőkön, ahol a megfelelő társaság eszméjét szimbolizálta. A sámánizmusban is használták őket, hogy elősegítsék a megváltozott érzékelési állapotot!

 

Mi a petúnia tetoválás szimbolikája?

A petúnia tetoválásnak többféle jelentése van, viselőjétől függően. A legtöbb esetben ezt a virágot a harag és a düh szimbolizálására használják, ha tetoválásként választják. Ez különösen akkor igaz, ha olyasvalakit ábrázol vele, akivel nézeteltérésed volt.

Ennél gyakrabban azonban a petúniát arra használják, hogy azt a vágyat szimbolizálja, hogy időt töltsön egy másik emberrel. Ha a petúniát tetoválásban használják, a petúnia nyugtató, békés jelentéssel bírhat.

 

 

Mikor adjunk valakinek petúniát?

Nagyon kevés olyan alkalom van, amikor nem illik petúniát adni valakinek. Gyakran termesztik a nyári hónapokban, ezek a virágok nagyszerű ajándékok a házavató partikon vagy a háziasszonyok megajándékozására.

Gyakran ajándékozzák őket anyák napján, valamint más tavaszi ünnepségek alkalmával, például ballagások alkalmával. Alkalomtól függetlenül bárkinek átgondolt ajándékot jelentenek.