Mimóza virág jelentése – Mit szimbolizál?

A mimózavirág, amelyet először Afrikában és Ázsiában termesztettek, napsütés kedvelő virág, amelyet inkább meleg éghajlaton termesztenek. Jelenleg az egész világon megtalálható, azonban olyan területeken nő, mint az Egyesült Államok és Ausztrália .

Ezt a szép virágot gyakran az öröm jeleként tekintik, de a szimbolizmus itt nem ér véget. Ebben a cikkben mindent leírunk, amiről tudnod kell.

 

 

Mit a Mimóza virág jelentése?

A mimóza virág körülbelül 400 különböző cserje és gyógynövény nemzetsége. A név a görög „mimos” szóból származik, ami „színészt” vagy „mím”-et jelent, míg az utótag jelentése „hasonló”.

Ez valószínűleg azért van, mert a levelekről azt mondják, hogy utánozzák a tudatos életet.

A mimóza növény egy gyönyörű fa, amely sárga virágokat hoz létre, amelyek télen nyílnak. Sokféle néven ismert, köztük az akác dealbata (tudományos név) és az ezüst vagy kék sövény.

 

Mit szimbolizálnak a mimózák?

A szimbolikus költészetben és egyéb üzenetküldésben használt egyik leggyakoribb sárga virág, a mimózavirág jellemzően a napot jelképezi. Használható a titkos szerelem természetének szimbolizálására – senki sem tudja, hogy szeretlek! – vagy a fokozott érzékenység vagy biztonság szimbolizálására is használható.

A mimóza virágait gyakran az érzék és az érzékenység témáihoz kötik. Segítségükkel megmutathatod, hogy szeretnéd „kibővíteni” az életedet, legyen szó karrieredről, családodról vagy akár utazásról.

Egyes kultúrákban a virág közvetlenebbül kötődik az érzékenységhez és a gyász gesztusaként adják. Az Egyesült Államokban a mimóza virágait a nőnaphoz kötik.

 

mimóza virág

Mi a mimóza kulturális jelentősége?

A mimóza virágait évszázadok óta használják a hagyományos kínai orvoslásban. A kérget és a leveleket is használják, a kéreg különösen hasznos tonikként ismert, amikor a test (általában a szív és a máj) energiapályáinak tisztításáról van szó.

A virág jelentős spirituális lökést adhat, ezért ezek az emberek kollektív boldogságkéregként ismerik.

A mimóza virágokat az ókori maják is használták égési sérülések és más sérülések kezelésére. Ma is gyakran használják a homeopátiás gyógyászatban (különösen a kéregét) köhögés, megfázás, fájdalom és gyulladásos állapotok kezelésére.

 

Mi a mimóza tetoválás szimbolikája?

A mimóza tetoválást gyakran használják a nap és az arany szimbólumaiként, valamint az élet halál feletti győzelmének jelzésére. Ha ezek közül a tetoválások közül választasz egyet,  az érzékenységét is kifejezheted vele.

 

Mikor érdemes Mimózát adni valakinek?

A mimóza virágok szinte bármilyen alkalomra megfelelőek, de általában temetéskor adják, gyász idején az együttérzés kimutatására. De adhatóak vidámabb alkalmak vagy nagyobb, szimbolikusabb események – például nőnap – megünneplésére is.

A napfényes természetükkel szépségükkel,  ezek a gyönyörű virágok gyakorlatilag bármilyen eseményre tökéletesek.