Mályvarózsa jelentése

A mályvarózsák népszerű virágok számos kerti ágyásban és tereprendezésben. A virágok gyönyörű kerek fejei sokféle színben kaphatók, és a többi virág fölé magasodnak.

Ezeknek a gyönyörű, magasan nyíló virágoknak régi története van, nagyon régóta léteznek! Sok mályvarózsa nemzedékről nemzedékre öröklődött a korábban termesztett növények magjai révén, amelyek valóban egy darab történelem.

Egy bizonyos idő elteltével sok virág valamilyen jelentést fejleszt ki, vagy különböző jelentések szimbólumává válik, tehát mit jelent a mályvarózsa?

 

 

Mályvarózsa jelentése?

A mályvarózsa (más néven alcea) egy széles körben termesztett évelő gyógynövény. Az alcea egy Malvaceae családjába tartozó, Európában és Ázsiában őshonos, nagyjából 60 virágos növényfajból álló nemzetség.

Általában dísznövényként termesztik, de a mályvarózsa gyökereit gyakran használják gyógyászati célokra, míg a szárát néha tűzifaként használják.

A mályvarózsa (hollyhock) szó a középangol „holy” szavakból, valamint a „mályva” régi szóból származik, amely „hock” volt. A név második része egyszerű és könnyen dekódolható, mivel a hollyhock a mályvafélék családjának tagja.

Úgy gondolhatod, hogy a név első része arra utal, hogy a növénynek gyógyászati ​​célja van, így egy gyógyító erővel rendelkező „szent” növény.

 

 

A mályvarózsa szimbolikája

A mályvarózsák az idők során különféle jelentéseket nyertek, de egy pár kiemelkedik a többi közül. Az egyik legjelentősebb jelentés az, hogy az ambíciót szimbolizálják. Más források azt mutatják, hogy a mályvarózsa virágok mögött az a jelentés, hogy a termékenységet szimbolizálják.

Az az elképzelés, hogy a mályvarózsa a becsvágy szimbóluma, a növény természetéből fakadhat, amely hosszú ideig növekszik, terjed és virágzik – egyesek azt mondhatják, hogy ezek a virágok ambiciózusak a termesztésre.

A mályvarózsa virágok is meglehetősen magasra nőnek, általában magasabbak, mint a legtöbb virág a kertben, így ambiciózusnak tűnnek a közelben növekvő virágokhoz képest.

A mályvarózsák másik gyakori jelentése az, hogy a termékenységet szimbolizálják. Ez furcsa szimbólumnak tűnhet egy virág számára, de az ötlet abból fakadhat, hogy a mályvarózsa képes újravetni, és minden évszakban új virágokat növeszt. A virág újravetési tulajdonságai úgy korrelálnak a termékenységgel, hogy a virág évről évre könnyen tud sok utódhoz jutni.

A mályvarózsák mindenféle árnyalatban megtalálhatók, beleértve a rózsaszínt, a lilát, a sárgát, a pirosat és a narancssárgát.

 

Alcea

Mit jelent a piros mályvarózsa?

A piros mályvarózsák a szerelmet jelképezik, jellemzően a szenvedélyes szerelmet.

 

Mit jelent a lila mályvarózsa?

A lila mályvarózsák a nemesség szimbólumai. Jó ötlet ajándékként használni őket egy nagyon különleges személynek.

Mit jelent a sárga mályvarózsa?

A narancssárga és rózsaszín mályvarózsákhoz hasonlóan a sárga mályvarózsák jellemzően a boldogságot és a barátságot szimbolizálják. Szimbolizálhatják a nem romantikus plátói szerelmet is.

 

 

Mi a mályvarózsa kulturális jelentősége?

A mályvarózsa az egyik legrégebbi virágfajta, amelyet még ma is ültetnek, és úgy gondolják, hogy a történelem előtt léteztek. Úgy gondolják, hogy ezek a virágok Kelet-Ázsiából származnak, ahol gyorsan nőtt a népszerűségük, és Ázsiában kezdtek elterjedni a Közel-Keletre.

Ezek a virágok rendkívül népszerűvé váltak Japánban, ahol szinte minden kertben megtalálhatóak voltak. Beépültek a japán Tokugawa sógunátus hivatalos pecsétjébe, és a virág ma is befolyásos.

Ez ihlette egy profi futballklub, a Mito HollyHock nevét, és minden évben a kiotói Aoi Matsurin (Hollyhock fesztivál) is ünneplik.

Az angolok viszont a közel-keleti keresztes hadjáratok során fedezték fel a mályvarózsát. A viktoriánus korszakban a virágok szorosan összekapcsolódtak a termékenységgel és az ambícióval.

A mályvarózsák gyorsan elterjedtek népszerű virágként nemcsak szépségük miatt, hanem azért is, mert ehetők és gyógyhatásúak. Ezek a virágok számos különböző éghajlaton is jól nőnek, így elérhetővé teszik őket a világ minden táján.

Az a képesség, hogy nagyszámú magot gyűjthetünk minden egyes mályvarózsából, valószínűleg hozzájárul ahhoz, hogy ezek a virágok könnyen terjedtek el a különböző régiókban. Röviddel azután, hogy ezek a virágok egy új régióba vagy országba érkeztek, azonnal növekedni kezdett a népszerűségük.

A mályvarózsát gyakran babaruházati vállalkozások logóiban használták, mivel olyan szorosan kapcsolódtak a termékenység gondolatához. Számos flamand olajfestményen és szecessziós termékekben használták őket, például nyomtatott tapétákban és kortárs dekorációban. Az erő és az ambíció szimbólumaként tekintve népszerű választás mindenféle dekorációhoz.

 

 

Mi a mályvarózsa tetoválás szimbolikája?

A mályvarózsa tetoválást gyakran olyan emberek választják ki, akik terhességük elvesztését vagy más, a termékenységgel kapcsolatos problémákat szenvedtek el erő és rugalmasság megnyilvánulásaként. Ha ilyen módon választják tetoválásnak, reményt és hajlandóságot jelentenek az újrakezdésre.

 

 

Mikor adj valakinek mályvarózsát?

A mályvarózsa nem egy általánosan ajándékozott virág, de amikor kiválasztják, a tisztelet és a mások védelmére való hajlandóság jó szimbóluma. Ezeket a virágokat odaajándékozhatod valakinek, akit nagyon szeretsz. Adj valakinek egy mályvarózsát, és így azt mondod neki: „Mélyen szeretlek – nagyon sokat jelentesz nekem.”