Legjobb 5 kerti zuhany az udvarra és tippek a vásárláshoz

A kerti zuhanyok a gyors, hűsítő öblítéstől a luxus, többsugaras masszázsig bármit biztosíthatnak. Megnézzük a rendelkezésre álló lehetőségeket.

A kerti zuhanyzók kényelmes és olcsó megoldást kínálnak a munka vagy játék utáni leöblítésre, és nincs egyszerűbb módja a sáros kutya lemosásának. A nagyobb költségvetéssel rendelkezők számára a kültéri zuhanyzók vonzó kerti elemek lehetnek, amelyek ötvözik a hasznos funkciót a személyes kényeztetéssel.

A kültéri zuhanyzók rengetegféle stílusban kaphatók, a kerti tömlőre csatlakoztatható alapmodellektől a hideg és meleg vízzel, esőztető fejjel és több fúvókával felszerelt modellekig. Közvetlenül előttünk megvizsgáljuk mindegyiknek a legfontosabb jellemzőit, és a különböző helyzetekre és célokra alkalmas legjobb kültéri zuhanyzókra összpontosítunk.

 

Legjobb összeségében

rozsdamentes acél kerti zuhany barna aljjal 230 cm

9

 • Anyaga: rozsdamentes acél, WPC
 • Krómozott cink gomb, Réz kézizuhany-tartóval
 • mobil zuhanytálca
Legjobb szolár

kültéri szolárzuhany zuhanyfejjel és csappal 35 L

8.7

 • Anyaga: ABS, cinkötvözet
 • Víztartály kapacitása: 35 liter
 • könnyen csatlakoztatható a kerti tömlőhöz
Legolcsóbb

háromlábú alumínium kerti zuhany 221 cm

7.2

 • könnyedén felállítható bármilyen kültéri környezetben
 • Anyaga: alumínium, ABS
 • Állítható magasság: 165 cm-221 cm


 

 

Legjobb kerti zuhany típusok – Kedvenceink

 1. Legjobb összeségében: rozsdamentes acél kerti zuhany barna aljjal 230 cm
 2. Legjobb szolár: kültéri szolárzuhany zuhanyfejjel és csappal 35 L
 3. Legolcsóbb: háromlábú alumínium kerti zuhany 221 cm
 4. Legjobb fa dizájnnal: tömör tíkfa kerti zuhany 70 x 75 x 204 cm
 5. Legjobb dizájn: kültéri WPC és rozsdamentes acél zuhany zuhanytálcával

 

 

Mielőtt szabadtéri zuhanyzót vásárolna

Bár a kültéri zuhanyzók számos előnnyel járnak, azok, akik állandó hátsó udvari telepítést terveznek, számos kihívással szembesülhetnek. Sajnos egyes esetekben előfordulhat, hogy nem alkalmasak egy adott helyszínre. Az éghajlat, a vízellátás és a magánélet kulcsfontosságú szempontok.

Bár kezdetben egyszerűnek tűnhet az előnyös helyszín kiválasztása, a szükséges vízvezeték-szerelés jelentős költséget jelenthet. Ott van még a vízelvezetés kérdése. Ha hagyja, hogy a víz egyszerűen a talajba szivárogjon, az a helyi előírásokba ütközhet.

Városi területeken gondot okozhat, hogy zuhanyzás közben valaki meglásson minket. A burkolatok megoldást jelenthetnek, de a szabadban történő zuhanyzás érzetét is csökkenthetik.

 

 

Kerti zuhanyzók típusai

A kültéri zuhanyzók három általános kategóriába sorolhatók: falra szerelhető, szabadon álló vagy hordozható.

Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai, amelyeket a döntés meghozatala előtt meg kell vizsgálni. A tervezett hely és a felhasználás jelentős hatással van. Amint fentebb említettük, fontos lehet a vízellátás és a vízelvezetés gyakorlati szempontjait is figyelembe venni.

 

Falra szerelt

Bár néhány falra szerelhető kültéri zuhanyzó rendelkezik külső csővezetékről, a legtöbbet úgy tervezték, hogy a tartófalon keresztül érkező vízvezetékhez csatlakoztassák, hasonlóan a beltéri fürdőszobákba szerelt zuhanyzókhoz.

A falra szerelt zuhanyok általában hideg és meleg vízellátással is rendelkeznek. Ezek az alkatrészek általában szintén a falhoz rögzítik a zuhanyzót. A zuhanyfejhez vezető cső megtámasztására általában egy további fali konzol szolgál.

Bár gyakran az épület külső falához rögzítik őket, más helyeken célszerűen épített falakhoz is rögzíthetők. Ilyen körülmények között általában előnyösebb a további vízvezetékeket a föld alatt vezetni, ahol a véletlen károkozás esélye kisebb, ahogyan a befagyás lehetősége is.

 

szolár kerti zuhany

Szabadon álló

A legjobb hordozható kültéri zuhanyzók némelyike szabadon álló, de a kifejezés gyakrabban vonatkozik azokra a modellekre, amelyek állandó berendezési tárgyak, és nem használnak falat a támasztáshoz.

A szabadon álló kültéri zuhanyzók többféle stílusban kaphatók. Sokan magas szerkezetek, beépített vezérlőkkel és beépített talppal. Másokat le kell csavarozni. Ez vagy a meglévő szilárd felületre való felszerelést, vagy betonozást jelent. Mindkét esetben több munkával jár, ami további költségeket jelenthet.

A szabadon álló kültéri zuhanyzók nem feltétlenül drága választás, bár némelyiknek prémium árcédulája van. Óriási rugalmasságot kínálnak mind a kialakítás, mind az elhelyezés tekintetében. Bár a meleg víz biztosítása kihívást jelenthet, a napenergiával működő szolar modellek olyan megoldást jelentenek, amelyet érdemes lehet megvizsgálni.

 

Hordozható

A legegyszerűbb hordozható kültéri zuhanyzó nem lehet más, mint egy tömlőhöz csatlakoztatott zuhanyfej – egy olcsó, bárhová elférő megoldás. A rendelkezésre álló választék azonban meglepően összetett.

A rúddal és talppal vagy állványlábakkal felszereltek bárhol felállíthatók az udvaron egy gyors öblítéshez. Nagyon kényelmesek lehetnek a medence mellett is. Vannak elemmel működő változatok, amelyek egy vödör vízről is működhetnek.

A gravitációs táplálású változatok lakóautó vagy pótkocsi tetőcsomagtartójára szerelhetők. Mások egy lábszivattyúval nyomás alá helyezhetők. Ha meleg vízre van szükség, azt kis gázüzemű egységekkel lehet biztosítani. A legjobb kempingzuhany messze lehet a sokak által elvárt alap hidegvizes élménytől.

 

 

Mit kell figyelembe venni egy kerti zuhanyzó vásárlásakor

A kültéri zuhanyzók választékának száma óriási. Még a hordozható zuhanyzók is számos lehetőséget kínálnak. Ha állandó telepítésről van szó, a lehetőségek szinte korlátlanok.

Az alábbiakban a kültéri zuhanyok legfontosabb jellemzőit tekintjük át, és segít leszűkíteni az Ön számára fontos szempontokat, így segítve, hogy megtalálja az Ön igényeinek legmegfelelőbb kültéri zuhanyzót.

 

Anyag

Az anyagokat körültekintően kell kiválasztani. Télen fagypont alá esik a hőmérséklet, de az eső és a nap ugyanolyan káros lehet idővel.

Magát a kültéri zuhanyegységet illetően a rozsdamentes acél nagyon népszerű. Nagyszerűen néz ki, rendkívül ellenálló a rozsdával szemben, és viszonylag könnyen tisztítható. A sárgaréz és a réz jó alternatívák.

Természetes patinát fejlesztenek, amelyet egyesek nagyon vonzónak találnak, bár néhányat nikkeleznek vagy más színben fejeznek be. Az acél olcsóbb, és általában krómozott vagy nikkelezett az elemekkel szembeni védelem érdekében, bár ezek a bevonatok idővel lekophatnak. A PVC talán a legolcsóbb, de elengedhetetlen, hogy UV-gátlót tartalmazzon, különben a napfényben gyorsan tönkre mehet.

A nyomás alatt kezelt faanyag vagy más tartós faanyagok, mint a cédrus, népszerű választás támasztéknak vagy láb alatt, nagyobb kényelmet biztosítva, mint a kő. Ez utóbbi azonban sokkal tartósabb. A csempe egy másik lehetőség, akárcsak a beton.

 

Tervezés

A tervezési lehetőségek gyakorlatilag korlátlanok. A kültéri zuhanyberendezések a kerti tömlőhöz csatlakoztatott egyszerű zuhanyfejektől a legjobb beltéri zuhanyzókban található összes funkciót magában foglaló modellekig terjednek.

A kültéri zuhanykabinok tekintetében is óriási a rugalmasság. A készletek széles választéka áll rendelkezésre, amelyek tartalmazzák az összes szükséges alkatrészt, és csak szerelést igényelnek (bár egyesek inkább vállalkozót bérelnek).

 

Víznyomás és áramlási sebesség

Az alacsonyabb értékek nem feltétlenül jelentenek rossz teljesítményt, bár valószínűleg még a legjobb kempingezésre alkalmas hordozható zuhany is jóval kisebb vízhozamot kínál, mint a háztartási hálózatra csatlakoztatottak.

 

Hőmérsékletszabályozás

Sok kültéri zuhany hidegvíz-ellátásról működik, de rengeteg olyan is van, amely forró vizet vezet be. Ezt az egyes csapokból vagy egy központi keverőből lehet szabályozni. Sokan ugyanúgy működnek, mint a fürdőszobai zuhanyzók; a kihívást a vízellátás biztosítása jelenti.

Minél nagyobb utat kell megtennie a víznek a szabadban, annál jobban csökken a hőmérséklet, ezért ez fontos elem a tervezés során.

A szabadtéri kempingzuhany nem jelenti azt sem, hogy meleg víz nélkül marad. Számos modell csatlakoztatható a szabványos propángáztartályokhoz, így szinte bármilyen helyen forró vizet biztosíthat.

 

Zuhanyfej

A legtöbb embernek van preferenciája, amikor a zuhanyfej típusáról van szó, és ez gyakran figyelembe vehető. A hordozható zuhanyzók azonban valószínűleg meglehetősen egyszerűek. Lehet, hogy van forgó állításuk a szóráskép beállítására, de mással nemigen rendelkeznek.

A legjobb kerti zuhanykészülékek minden ízlésnek megfelelő zuhanyfejet kínálnak. Lehetséges, hogy ugyanazon a modellen esős és kézi fej is legyen. A csúcskategóriás kültéri zuhanyzók masszázsszórókkal is felszerelhetők.

 

 

GYakran Ismételt Kérdések a kerti zuhanyzókkal kapcsolatban

A fenti szakaszokban részletesen bemutattuk a kültéri zuhanyzók típusait és fontos jellemzőiket. Kutatásunk során számos gyakorlati jellegű kérdéssel találkoztunk, amelyekre az alábbiakban válaszolunk.

 

K. Drága egy kerti zuhany építése?

A kültéri zuhanyzók nagyon is megfizethetőek lehetnek, ésitt van egy költségvetés-barát megoldásunk. Sok múlik a felhasznált anyagokon és a szükséges burkolaton. Az árak néhány száz dollártól akár 10 000 dollárig is terjedhetnek.

 

K. Hidegben is lehet kültéri zuhanyzóm?

Igen, bár bizonyos óvintézkedésekre szükség lehet. A hordozható zuhanyzók bármikor használhatók a szabadban, feltéve, hogy nem hagyják őket megfagyni a bennük lévő vízzel. Az állandó létesítményeknek fagyálló szerelvényekre van szükségük a károk megelőzése érdekében, és télen le kell engedni a vizet.

 

K. Hogyan készíthetek kültéri zuhanyzót meleg vízzel?

Sok esetben a meglévő háztartási vízvezetékből egy melegvíz-csövet lehet vezetni egy külső csatlakozóhoz. Ha ez nem praktikus, léteznek napenergiával működő kültéri zuhanyzók, illetve olyanok, amelyeket propángáztartályra lehet csatlakoztatni a melegvíz-ellátás érdekében.

 

K. Szükségem van speciális zuhanyfejre a kültéri zuhanyozáshoz?

Nem, bár ha minden időjárási viszonyok között kültéren lesz, rozsdamentes acél vagy sárgaréz (amely gyakran nikkelezett vagy krómozott) ajánlott.

 

K. Milyen csövet használjak kültéri zuhanyzóhoz?

A telepítési körülményektől függően réz- vagy PVC-cső használható. Mindkettő előnyeit és hátrányait meg kell vizsgálni. Az ideiglenes kültéri zuhanyzókhoz közönséges kerti tömlő is használható.

 

K. Hogyan készíthetek kerti tömlővel kültéri zuhanyt?

A legegyszerűbb esetben mindössze egy zuhanyfej falhoz vagy oszlophoz való rögzítésére van szükség, valamint szerelvényekre a tömlő rögzítéséhez.