Leander jelentése, szimbolikája – amit tudnod kell róla

A leander egy olyan növény amelyet a legtöbb ember ismer és szeret. Ezt a virágot gyakran használják csokrokban, és mérgező voltáról ismert. Fogyasztása hihetetlenül halálos lehet.

E rosszindulatú felhang ellenére azonban a leander virágnak valójában mély jelképek van. És nem minden rossz! A következőket kell tudnod.

 

 

Leander jelentése

Hardy Pink leander

A leander tudományos neve Nerium oleander. Ez a növény a meténgfélék családjába tartozó cserje vagy kis fa. Először Linnaeus osztályozta, bár ezt egyesek vitatják.

Ettől függetlenül ez a növény Nerion ógörög nevének latinosított formája, amely a görög “neros” szóból, a víz szóból származik. Ennek oka, hogy a leander virága általában patakok mentén és folyópartokon nő.

A görög mitológia szerint a leander egy fiatalemberről kapta a közismert nevét, aki mélyen beleszeretett szerelmébe. Sajnos ez tragédiával végződött. A Leander nevű fiatalember minden éjjel átúszta a Hellespontot, hogy láthassa szerelmét.

Egy éjszaka, amikor megpróbált elérni egy virágot a hölgyének, megfulladt. A szerelem véget ért. Amikor másnap reggel a partra ért, azt kiáltotta: “OLeander!”, míg végül megtalálta a gyönyörű virágokat. Ma már az örök szerelem szimbólumaként tekintenek rájuk.

Ma a Leander az egyik leggyakoribb virágnév a fiúk számára.

 

 

Leander Mérgezés

Annak ellenére, hogy a leander virágait az egész világon termesztik, és sok ember számára mély jelentést hordoznak. A meténgfélék családjába tartozó leander rendkívül mérgező növény.

Minden része mérgező, ezért vigyázni kell, nehogy lenyeljük bármelyik darabját!

 

 

Mit Jelképeznek A Leander Virágok?

A leander virágok a sorsot és a megértést is szimbolizálhatják. Azt mutathatja, hogy érzékeny vagy mások érzéseire, és békét akarsz teremteni a nehéz helyzetekben.

A leander virág minden színben megtalálható, beleértve a sárgát, barackot, pirosat, bordót, fehéret és rózsaszínt. A virág jelentése nem sokat változik a színétől függően.

Érdekelhet: Népszerű leander fajták

 

 

Mi a Leander Kulturális Szerepe?

A leander Portugália, Marokkó és a Földközi-tenger más részein őshonos. Ázsiában és Kínában is megtalálható. A “sivatagi rózsának” is nevezett növényt gyakran Isten női arcának tekintik.

A eander sok helyen valójában a pogány hiedelmek, valamint a korai krisztusi vallás egyik legjelentősebb jelzője.

A görög mitológiában azonban a leandert a romantikával és a bájjal társítják, a cikkünkben korábban ismertetett legenda alapján.

A leander virágait a viktoriánus hagyomány szerint úgy tekintették, hogy az óvatosságot, valamint a szerelem összetett természetét szimbolizálják. Azonban e növény körül is rengeteg babona kering.

A növényt a mezopotámiaiak nagyra becsülték gyógyító ereje miatt, később azonban azt mondták, hogy a leander virágát nem szabad a hálószobában tartani – mivel megbetegítheti az ott tartózkodókat.

A rómaiak a másnaposság enyhítésére használták a növényt, míg az arab orvoslásban a rák kezelésére használták.

Sister Agnes leander

 

 

Mi a Leander Tetoválás Szimbolikája?

A leander tetoválás számos lehetséges jelentést hordozhat. Ezt a tetoválást többféle színben is választhatod. Leggyakrabban ez a tetoválás az óvatosságot, a törékenységet, vagy általában valami kényes természetű dolgot szimbolizál.

 

 

Mikor Adjunk Valakinek Leandert?

A leander virágai számos eseményre alkalmasak, de győződj meg róla, hogy az ajándékozott tudja, mennyire mérgezőek lehetnek ezek a virágok!

A leandert adhatot vágott virágként vagy cserepes cserjeként. Bármelyik esetről is legyen szó, számos alkalomra alkalmas, beleértve a születésnapokat és az ünnepeket is.