Legkedveltebb fehér virágú szobanövények (képekkel)

Ha te is szerelmese vagy a fehér színnek, akkor ez a havas virágok listája biztosan előhozza belőled a benned lévő kertészt, hogy aztán te is nekiállj termeszteni őket! Mivel a szelíd virágokra mindig jó ránézni, a Fehér virágú szobanövények egy kis nyugalmat és szépséget kölcsönöznek otthonodnak!

 

 

Fehér virágú szobanövények

1. Vitorlavirág

vitorlavirág

Botanikai név: Spathiphyllum wallisii

Vitorlavirág, más néven spathe virág és kobra növény. Ez nem egy valódi liliom, de virágai hasonlítanak a calla lilioméhoz. Vonzó virágai elbűvölővé varázsolják a nappalit!

 

 

2. Lepkeorchidea

Lepkeorchidea

Botanikai név: Phalaenopsis

A Lepkeorchidea könnyen termeszthető, sok színben terem virágokat, ideértve a fehéret is, amely azonban 3 hónapig is eltarthat! Ez az egyik legjobb fehér virágú beltéri szobanövény!

 

 

3. Flamingóvirágok

nagy flamingóvirág

Botanikai név: Anthurium andraeanum

A fehér flamingóvirágok ugyanolyan vonzóak, mint a nemzetség más virágai. A szív alakú viaszos virágok hosszú élettartamnak örvendenek és vágott virágairól híresek.

 

 

4. Madagaszkári Jázmin (koszorúfutóka)

koszorúfutóka

Botanikai név: Stephanotis floribunda

Ez egy egzotikus kúszónövény, melyet meleg szobában lehet termeszteni. Gyönyőrű és fehér virágai gazdag illatot árasztanak, mely folyamatosan frissíti a szobát.

 

 

5. Amarillisz

fehér virágú amarilisz

Botanikai név: Hippeastrum

A fűszeres illatáról híres, csillag alakú, fehér amarillisz virágok a szoba bármely ablakpárkányát felderíthetik.

 

 

6. Karácsonyi Kaktusz

fehér karácsonyi kaktusz
forrás: https://gardengoodsdirect.com/

Botanikai név: Schlumbergera truncata

Karácsonyi kaktusz néven is ismert, egyszerű, mégis elegáns, csillogó fehér színű virágokkal rendelkezik. Ez az egyik legjobb termeszthető, fehér virágú szobanövény.

 

 

7. Jázmin

jázmin

Botanikai név: Jasminum

A Jázmin népszerű a kertészek körében, egyedülállóan erős és édes illatának köszönhetően. A fehér virágok, kontrasztos zöld lombozatukkal tökéletes szobadíszek.

 

 

8. Gyöngyvirág

gyöngyvirág

Botanikai név: Convallaria majalis

A Gyöngyvirág édes illatú, fehér harang alakú virágaival és ponty zöld leveleivel tökéletes társa a fényes ablakpárkánynak.

 

 

9. Tubarózsa

tubarózsa

Botanikai név: Agave amica

Ha szeretsz illatos virágokat termeszteni, akkor a tubarózsa ideális dísznövény a számodra. Levelei fürtökben nőnek, édes, kellemes illatot árasztva.

 

 

10. Dendrobium Orchidea

Dendrobium Orchidea
Dendrobium Orchidea

Botanikai név: Dendrobium

Ha jól értesz a virágokhoz, akkor biztosan beleszeretsz majd a Dendrobium orchidea fehér virágaiba. Ablakcserepekbe is tökéletesen elhelyezhetőek, sekély gyökérzetüknek köszönhetően.

 

 

11. Pompás kutyatej

Euphorbia milii ‘Creme Supreme’
Euphorbia milii ‘Creme Supreme’ | forrás: https://www.plantsguru.com/

Botanikai név: Euphorbia milii ‘Creme Supreme’

Mindig is szerettél volna egy könnyen gondozható, egész évben virágzó növényt? Nos, a pompás kutyatej boldoggá tehet fehér virágaival egy napsütötte ablakpárkányon.

Megjegyzés: Mivel egy mérgező virágról van szó, így azt tartsd távol a háziállatoktól és a gyermekektől.

 

 

12. Madársóska

madársóska

Botanikai név: Oxalidaceae

Ami igazán kiemelkedővé teszi ezt a növényt, az a feltűnő lila lombozat. Fehér és halvány rózsaszín virágokkal díszítve ez egy olyan növény, amely azonnali vonzerőt kölcsönöz szobádnak!

 

 

13. Fehér Muskátli

fehér muskátli

Botanikai név: Pelargonium x hortorum

Zamatos leveleinek és gyengéd, fehér virágainak köszönhetően az egyik legjobb konténeres növény, melyet szobanövényként is termeszthetsz. Biztosíts nekik elegendő napfényt, így sokáig virágozni fognak!