Fátyolvirág jelentése és szombilikája

Kíváncsi vagy a fátyolvirág jelentésére? Ebben a cikkben mindent elmondunk, amit tudnia kell.

A fátyolvirág egy rövid szárú, fehér virágú növény, amely Észak-Amerikában őshonos. Ennek a virágnak sokféle jelentése van, de a szerelem szimbólumaként is használható.

 

 

Fátyolvirág jelentése

A fátyolvirágot, más néven baba lehelete néha közhelynek tekintik a virágvilágban, hiszen mindenütt megtalálható a csokrokban és a virágkompozíciókban. Gyakran használják kiemelő darabként, de látta már valaha közelebbről? Ez a szép fehér vagy halvány rózsaszín virág önmagában is lenyűgöző, és mélyebb szimbolizmus kíséri.

A Gypsophila nemzetség tagja, amely körülbelül 35 különböző növényt takar. Mindegyiket általában baba leheletnek (vagy néha csecsemő leheletének) nevezik, de a virágkompozíciókban leggyakrabban használt díszfaj a Gypsophila paniculata.

A görög „gypsos” (jelentése „gipsz”) és „philios” (jelentése „szerető”) szóra utal. A gipsz azokra a gipszben gazdag szubsztrátumokra utal, amelyeken sok ilyen virág nő.

baba lehelete virág
baba lehelete virág, más néven fátyolvirág

 

Mit szimbolizálnak a baba leheletvirágai?

A baba leheletvirág a kedvence, mert olyan édes és levegős illata van. Emellett bőségesen növekszik, így megfizethető áron megvásárolható és ültethető háza vagy kertje körül. Ez a virág egyben az új kezdetek, a remény és az ártatlanság jelképe is, így esküvői virágoknak is tökéletes!

A fátyolvirág az ártatlanság és a tisztaság szimbóluma. Gyakran használják menyasszonyi csokrok és más esküvői dekorációk készítésére, mivel ez az új kezdeteket jelzi.

Sok folklór kering a baba leheletvirágáról. Egyes kultúrákban zsetonként adják az újdonsült anyáknak a szülés után és jó szerencsére. Azt is mondták, hogy ha valakinek fátyolvirágot adnak, mielőtt összeházasodik, akkor sok gyereke lesz.

 

 

Mi a fátyolvirág kulturális jelentősége?

Sok kultúrában a baba leheletvirágát a szeretet és a tisztaság szimbólumának tekintik. Japánban esküvők díszítésére használják, mert a neve kínaiul „életet” jelent. A virágokat hagyományosan a temetéseken is adják az elhunyt tiszteletére. Gyakran olyan életet jelent, amelyet betegség vagy baleset idő előtt megszakított vagy véget ért.

A nemzetséghez tartozó összes baba leheletvirág hasznos, de a virágkertészetben leggyakrabban használt virág a G. paniculata, bár a G. eleganst néha vágott virágként használják. Ezeket a növényeket gyógynövényekben is használják.

 

 

Mi a fátyolvirág tetoválás szimbolikája?

A baba lehelet tetoválása a tetoválás egyik legújabb trendje. Ennek a tetoválásnak a jelentése általában nagyon személyes az egyén számára, de számos különböző dolgot szimbolizálhat.

A fátyolvirág tetoválása gyönyörű és finom módja annak, hogy megemlékezzünk szeretteink emlékeiről. A virágos tetoválások gyakori motívuma, a baba lehelete általában a minta tetejére kerül, mint hangsúlyos darab. A virág mögött rejlő szimbolika abból fakad, hogy az ártatlanság és a tisztaság szimbólumának tekintik.

A baba lehelet tetoválása szintén népszerű forma azok számára, akik szeretnék kimutatni a család iránti szeretetüket és elismerésüket. Emléktetoválásnak vagy közeli személy emlékére is használható. A virág mint tetoválás szimbóluma, hogy a hosszú élettartamot, az új életet és a tisztaságot képviseli.

 

 

Mikor ajándékozzon valakinek fátyolvirágot?

A finom baba leheletvirág gyönyörű és édes illatú ajándék valakinek, akit szeretsz. De pontosan mikor kell adni ezt a virágot?

A fátyolvirág a tisztaság és az ártatlanság szimbóluma, a fiatalsággal járó frissességet jelképezi. Használható egy újszülött születésének megünneplésére, vagy rokonszenv kifejezésére olyanok iránt, akik elvesztették szeretteiket.

A virágokat hagyományosan csokorba és koszorúba adják különleges alkalmakkor, mint például esküvők, évfordulók, vagy ritkán ballagások alkalmával.