Legjobb emeletes nyúlketrec, ami védelmet nyújt ragadozók ellen is

A nyulak kinti tartásánál mindenki figyelembe veszi az elemeket. Az eső, a szél és a hideg mind fontos tényezők lehetnek, amelyeket szem előtt kell tartani. De van egy másik fontos veszély is, amiről sokan megfeledkeznek – a ragadozók. Ha azt szeretnéd, hogy nyulaid valóban biztonságban legyenek, akkor emeletes nyúlketrecben érdemes tartanod őket, amely egyenlő védelmet nyújtanak az időjárás és az éhes ragadozók ellen egyaránt.

Mivel biztosak akartunk lenni abban, hogy a lehető legjobb védelmet nyújtjuk nyulainknak, ezért nekiláttunk, hogy a legnépszerűbb ragadozóbiztos nyúlketreceket egymással szemben teszteljük, és megpróbáljuk megtalálni, hogy melyik a győztest. Miután széleskörűen megvizsgáltuk őket, sokat tanultunk ezekről az ólakról, amit a következő értékelésben meg is osztunk veled.

 

Egyszintes barna fa kültéri nyúlketrec

9/10
  • Tágas dizájn
  • Könnyen összeszerelhető
  • Két csúszásgátlóval ellátott létra

négyajtós barna fa kültéri nyúlketrec

8.7/10
  • 2 szintes ketrec
  • Tömör fenyőfa váz festett felülettel
  • Ellenáll az időjárás viszontagságainak

kültéri fa nyúlketrec 3 ajtóval

8.5/10
  • Tágas dizájn
  • Tömör fenyőfa váz, festett furnérlemez felülettel
  • Könnyen összeszerelhető

Emeletes nyúlketrec: vásárlási útmutató

Ha még mindig bizonytalan vagy abban, hogy melyik ól a legjobb a nyulad számára, akkor adunk néhány hasznos tippet, amelyek megkönnyíthetik a döntésed. Miután rengeteg ilyen ólat teszteltünk, elég jó elképzelésünk van arról, hogy mire kell figyelnünk, amikor kiválasztunk egy ólat, és meg fogjuk osztani veled, a témával kapcsolatos gondolatainkat.

 

Mit kell figyelembe venni egy nyúlketrec kiválasztásánál?

Könnyű hozzáférés

Fontos, hogy a nyúlketrec belső tere könnyen elérhető legyen. Rendszeresen tisztítani kell majd, és azt is szeretnéd majd, hogy a nyulakat könnyen be- és ki tudd juttatni. Ezért javasoljuk, hogy a könnyű hozzáférhetőséget helyezd előtérbe.

Az általunk látott ólak többsége több bejárati pontot kínál, bár a legtöbbjük kissé kicsi. Keress olyan ketrecet, amelynek teteje nyitható, hogy teljes hozzáférést biztosítson a belső térhez.

 

Kicsúsztatható bukótálak

A rendszeres tisztítás szükségességét már említettük, de van egy módja annak, hogy ezt még jobban felgyorsítsuk. Egy kicsúsztatható tálcával, egyetlen mozdulattal eltávolíthatod az összes régi almot és állatürüléket, így rengeteg időt és fáradságot takaríthatsz meg. Ráadásul ki akarja ezeket kézzel felszedni?

 

Szellőztetés

Nem meglepő, hogy a nyulaknak szükségük van a levegőre! Olyan ólat keress, amely bőséges légáramlást és szellőzést biztosít, de még így is marad helyük a nyulaknak, hogy elmeneküljenek a szél elől. Sok ilyen ól drótkerítéssel van ellátva, amely sok levegőt enged át, miközben a nyulak biztonságban vannak a ragadozóktól. Viszont arról győződj meg, hogy elég erős dróttal rendelkezik-e az ól ahhoz, hogy nyugodt lehess!

 

Védelem a ragadozók ellen

Rókák, prérifarkasok, hiúzok, hegyi oroszlánok; rengeteg ragadozó van odakint, amelyek úgy tekintenek a nyulakra, mint egy finomságra, amely kényelmesen vár rájuk egy kis uzsonnás dobozban. Lehet, hogy nem kell mindezekkel a ragadozókkal foglalkoznod ott, ahol élsz, de ugyanakkor előfordulhat, hogy találkozol néhányukkal. Elég egy nagytestú madár is, amelyik megehet egy kis nyulat!

Fontos, hogy az ólad elég védelmet nyújtson a nyulad számára ahhoz, hogy távol tartsa a környékeden élő ragadozókat. A tartós, tömör fából készült ólak jól megállják a helyüket, amennyiben elég erős drótot használnak ott, ahol lehetővé teszik a szellőzést. De nem minden fa egyforma, ezért győződj meg róla, hogy a kiválasztott ól elég erős fából készült, és nem túl gyenge és vékony.

 

Védelem az elemektől

A ragadozók csak a fele az egyenletnek. Háziállataidat az elemektől is meg kell védeni, ami állandóbb probléma. Az eső, a hőség, a hó, a hideg, a szél stb. mind veszélyes lehet a nyúlra. Egy jó ólnak elegendő védelmet kell biztosítania mindezektől. Ez helyet jelent a szél, a hideg és az eső elől való meneküléshez, de helyet jelent a friss levegőhöz és a hőség elől való meneküléshez is, amikor süt a nap.

 

Elegendő hely a nyulaknak

A ketrec kiválasztásakor meg kell győződnöd arról, hogy elég nagy-e a nyulak számára. Ha csak egy nyulat tartasz, valószínűleg megúszhatod kisebb ólakkal is, kivéve, ha a nyulad az átlagosnál nagyobb. Ha két vagy több nyulat tartasz, sokkal több helyre lesz szükségük. Ügyelj arra, hogy elég nagy ketrecet válassz, hogy a nyulak kényelmesen elférjenek.

 

 

Következtetés

Sokféle nyúlketrec van a piacon, de ahhoz, hogy valóban megvédje a nyulaid, ragadozóbiztosnak és időjárásállónak kell lennie. Miután nyulainkkal sokféle ólat kipróbáltattunk, végül leszűkítettük a választékot a három legjobbra, bár öt véleményt megosztottunk, hogy lásd, hogyan hasonlítanak össze néhány top versenyzőt.

A kedvenc nyúlketrecünk összességében a Vidaxl Egyszintes barna fa kültéri nyúlketrec. Ez egy biztonságos és stabil szerkezet, amely korrózióálló fából készült, hogy hosszú távon védelmet nyújtson kedvenceinek. Emellett könnyen összeszerelhető.

A jó ár-érték arány miatt is a kültéri fa nyúlketrec 3 ajtóval-t ajánljuk. Magasított kialakítása biztonságban és szárazon tartja a nyulakat, míg a több bejárat és a kivehető alsó tálca a takarítást gyerekjátékká teszi.

Ha a legluxusabb szállást szeretnéd nyulaid számára, javasoljuk, hogynézz körül itt, sok sok további típusú nyúlólért.