Legjobb 6 személyes kerti étkező garnitúra

A nyári időszakban nincs is jobb, mint a szabadban eltölteni az időt családunkkal és barátainkkal. A kerti étkezések és a szabadtéri összejövetelek különleges hangulatot teremtenek, amelyekhez egy tökéletes kerti étkező garnitúra elengedhetetlen kellék.

Ebben a posztban a legjobb 6 személyes kerti étkező garnitúrákat mutatjuk be, amelyek nemcsak kényelmesek és stílusosak, de kiváló minőségűek és időjárásállóak is. Fedezd fel velünk a legjobb opciókat, hogy idén nyáron minden szabadtéri étkezés varázslatos élmény legyen!

 

 

Népszerű 6 személyes kerti étkező garnitúra

 

6-részes fekete polyrattan kültéri étkezőszett párnákkal

 • Stílusos rattan étkezőgarnitúra
 • stabil Pór-szórt acél szerkezet
 • vastag, puha párnák

7-részes kültéri polyrattan étkezőszett párnákkal

 • Asztal mérete: 150 x 90 x 75 cm
 • Könnyen összeszerelhető
 • akácfa asztallap

7 darabos tömör akácfa kültéri étkezőszett

 • modern fa étkezőszett
 •  6 összecsukható székkel
 • Asztal mérete: 160 x 85 x 75 cm


 

 

Amiket figyelembe kell venned a kerti étkező garnitúra kiválasztásakor

Anyagok

A kerti étkező garnitúrák anyaga jelentős hatással van a termék tartósságára, megjelenésére és karbantartására. Népszerű anyagok közé tartoznak a fa, a fém, az alumínium és a műanyag rattan. A fa természetes megjelenést nyújt, de rendszeres karbantartást igényel, hogy megőrizze szépségét és ellenálljon az időjárásnak.

A fém és az alumínium könnyű és tartós, de a kényelem érdekében párnákra lehet szükség. A műanyag rattan garnitúrák időjárásállóak, karbantartást alig igényelnek, és gyakran kényelmes ülőpárnákkal érkeznek.

 

Stílus és dizájn

A kerti étkező garnitúra stílusa és dizájnja hozzájárul a kerted összképéhez. Fontos, hogy a garnitúra illeszkedjen a kerted stílusához és színvilágához. Modern kertekbe jól illenek a minimalista, letisztult vonalvezetésű, színes vagy semleges színű garnitúrák.

Hagyományos kertekben a rusztikus, természetes anyagokból készült, díszesebb kialakítású étkező garnitúrák mutatnak jól.

 

Kényelem és funkcionalitás

A kényelem és a funkcionalitás kulcsfontosságú tényezők a kerti étkező garnitúra kiválasztásakor. Válassz olyan garnitúrát, amely kényelmes ülőhelyet biztosít, elegendő lábteret hagy, és rendelkezik megfelelő méretű asztallal az étkezésekhez.

Ha gyakran változik a vendégek száma, fontolj meg egy kiterjeszthető asztalt vagy összecsukható székeket, amelyek könnyen tárolhatók.

 

Ár-érték arány

A kerti étkező garnitúrák ára jelentősen eltérő lehet. Fontos, hogy olyan garnitúrát válassz, amely megfelelő minőséget és tartósságot kínál a befektetett pénzért. Ne dőlj be az olcsó, de gyenge minőségű garnitúráknak, amelyek gyorsan tönkremennek.

Ugyanakkor ne költs feleslegesen túl sokat olyan extrákra, amelyek nem szükségesek a kényelmedhez és az élvezethez. Keress olyan garnitúrát, amely megfelelő egyensúlyt nyújt a minőség, a funkcionalitás és az ár között.

 

Időjárásállóság és karbantarthatóság

Az időjárásállóság és a karbantarthatóság fontos szempontok a kerti étkező garnitúrák kiválasztásakor. Az anyagoknak ellenállónak kell lenniük az UV-sugárzással szemben, és nem szabad könnyen repedniük vagy deformálódniuk a hőmérséklet-ingadozások miatt.

Válassz olyan garnitúrát, amely megfelelő védelmet kínál a rozsdásodás és a penészesedés ellen. A karbantarthatóság szempontjából azok a garnitúrák előnyösek, amelyek könnyen tisztíthatók és karbantarthatók, anélkül hogy szakértői segítségre lenne szükség.

A tartós, időjárásálló anyagok, mint az alumínium és a műanyag rattan, kevesebb karbantartást igényelnek, mint a fa vagy a vas.

 

Ezeknek a tényezőknek a figyelembevétele segít abban, hogy olyan kerti étkező garnitúrát válassz, amely hosszú távon kényelmet, stílust és értéket nyújt a szabadtéri étkezésekhez és összejövetelekhez.

 

 

 

Tippek a kerti étkező garnitúra karbantartására és tárolására

A kerti étkező garnitúrák élettartamának meghosszabbítása és megőrzése érdekében fontos megfelelően karbantartani és tárolni őket. Íme néhány tipp a garnitúrák karbantartására és tárolására:

 

Tisztítás és ápolás

 • Rendszeresen tisztítsd meg a garnitúrát enyhe szappanos vízzel és egy puha kefével vagy ronggyal. Ügyelj rá, hogy minden szennyeződést eltávolíts, és ne felejtsd el az asztal alatti részeket és a székek hátsó felületeit is.
 • A fa garnitúrák esetében évente egyszer vagy kétszer használj faápoló olajat vagy lakkot a védelem és a szín megőrzése érdekében.
 • A fém garnitúrák esetében ellenőrizd a rozsdamentességet, és alkalmazz rozsdagátló szert, ha szükséges.

 

Párnák és textíliák ápolása

 • Távolítsd el a párnákat és a textíliákat, ha éppen nem használod a garnitúrát, és tárold őket száraz, fedett helyen.
 • Ha a párnahuzatok levehetők, mosd őket a gyártó által ajánlott hőmérsékleten és módszerrel.
 • Ellenőrizd a párnák és textíliák vízállóságát, és ha szükséges, alkalmazz víztaszító szert.

 

Időjárás-védelem

 • Ha lehetséges, helyezd árnyékba a garnitúrát a nap legmelegebb óráiban, hogy megvédje az anyagokat a káros UV-sugárzástól.
 • Használj kerti bútorvédő takarókat a garnitúra védelme érdekében, amikor nem használod, különösen a téli hónapokban vagy hosszabb esőzések idején.

 

Tárolás

 • A szezon végeztével tárold a garnitúrát fedett, száraz helyen, mint például egy garázsban vagy egy kerti tárolóban. Ha nincs lehetőség fedett tárolásra, használj időjárásálló bútorvédő takarókat a teljes védelem érdekében.
 • Összecsukható vagy összerakható garnitúrák esetében a tárolás során helyet takaríthatsz meg, és megkönnyítheted a szállítást a tárolóhelyre.
 • Ügyelj rá, hogy a tárolás során a garnitúra ne álljon nedves vagy vizes felületen, mivel ez károsíthatja az anyagokat és elősegítheti a penész kialakulását.

 

Rendszeres ellenőrzés és karbantartás

 • Rendszeresen ellenőrizd a garnitúra alkatrészeit, mint például a csavarokat, szegecseket és zsanérokat, és szorítsd meg vagy cseréld ki őket szükség esetén.
 • Ellenőrizd a garnitúra stabilitását és állapotát, különösen a szezon elején, és szükség esetén végezz javításokat vagy cseréket.

Az előző tippek követésével megőrizheted kerti étkező garnitúrád értékét és megjelenését, miközben biztosítod a kényelmet és a tartósságot a szabadtéri étkezések és összejövetelek során. A megfelelő karbantartás és tárolás hosszú távon megtérül, és lehetővé teszi, hogy a kerti étkező garnitúra éveken át szolgálja a családod és barátaid örömét.